Connect with us

Externe

Experții ruși merg în Turcia pentru a ancheta asasinarea ambasadorului Rusiei

Mai mulți experți ruși se deplasează marți în Turcia, pentru a ancheta cu omologii turci asasinarea ambasadorului Andrei Karlov la Ankara.

Anunțul a fost făcut de șeful diplomației moscovite, Serghei Lavrov. „S-a ajuns la un acord potrivit căruia ancheta va fi comună”, a spus acesta la postul TV Rossia 24. „Important este să se afle cine se află în spatele acestei crime”, a mai spus Lavrov.

Ministrul de externe din Rusia a mai spus că scopul asasinării a fost să desstabilizeze relațiile Rusia – Turcia și împiedice lupta contra terorismului din Siria.

Lavrov cere măsuri pentru combaterea celor care au organizat asasinatul

Șeful diplomației ruse și-a exprimat convingerea că la reuniunea de marți de la Moscova, cu omologii săi turc, Mevlut Cavusoglu, și iranian, Mohamad Yavad Zarif, vor fi adoptate măsuri care ‘vor face imposibilă fructificarea planurilor celor care au organizat și comis această crimă’.

Ambasadorul rus Andrei Karlov a fost împușcat mortal de un polițist turc, de 22 de ani. Incidentul s-a petrecut la o galerie de artă din Ankara.

Citește și: Reacția lui Vladimir Putin după asasinatul din Ankara

Atacatorul a strigat „Allahu Akbar”, motivându-și atacul drept o răzbunare pentru Alep. Bărbatul a fost ulterior ucis de forțele de ordine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top