Connect with us
Nave de război din Flota rusă au fost mobilizate în Marea Neagră. Rusia susține că a luat această măsură ca o reacție a testelor de rachetă ale Ucrainei.

Externe

Rusia și-a mobilizat navele de război în Marea Neagră, lângă Crimeea

Rusia și-a mobilizat navele de război în Marea Neagră. Mai multe ambarcațiuni ale Flotei ruse au ocupat poziții în partea de vest a Crimeei anexate.

Kremlinul susține că a luat această măsură pentru a consolida apărarea antiaeriană față de testele de rachete ucrainene, desfășurate în apropiere, relatează agenția de presă Reuters.

Nave de război din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră au ocuoat poziţii în partea de vest a coastei Crimeei anexate, ca o măsură de consolidare a apărării antiaeriene faţă de testele de rachete ucrainene din apropiere, scrie joi agenţia rusă Ria Novosti, citată de Reuters.

„Nave de război din cadrul Flotei la Marea Neagră (…) au ocupat poziţii în apropiere de coasta de vest a Crimeei pe timpul testelor de rachete ucrainene, în perioada 1-2 decembrie”, a declarat o sursă militară din Crimeea pentru RIA.

Citește și: Vladimir Putin: Rusia nu are intenția de a ataca pe nimeni

Nave război ale Rusiei în Marea Neagră. Reacția Ucrainei

„Unităţi de apărare antiaeriană au fost plasate în stare de alertă ridicată. Echipamentul lor este conceput în primul rând să doboare rachete grele antinavă şi rachete de croazieră. Împreună cu unităţi din cadrul apărării antiaeriene terestre din peninsulă, navele au ridicat un scut practic impenetrabil în faţa rachetelor inamice”, adaugă această sursă.

Vladimir Krijanoveski, un oficial ucrainean militar, a declarat anterior, joi, pentru postul de televiziune 112 că aceste exercviţii au început şi că totul decurge fără probleme.

„Testele sunt efectuate în conformitate cu dreptul internaţional”, a declarat Krijanovski.

El a precizat că aceste exerciţii au loc la cel puţin 30 de kilometri depărtare de spaţiul aerian al Crimeei.

„Astfel este nedrept ca Ucrainei să i se adreseze reproşuri”, a adăugat el.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top