Connect with us
Fiicele lui Adrian Streinu Cercel lucrează tot la Spitalul Matei Balș. Cu ce se ocupă ele

Știri

Fiicele lui Adrian Streinu Cercel lucrează tot la Spitalul Matei Balș. Cu ce se ocupă ele

Adrian Streinu Cercel are două fiice de care este foarte mândru. Ambele i-au călcat pe urme tatălui lor și au urmat o carieră medicală. Mai mult decât atât, cele două femei lucrează la Institutul Matei Balș din Capitală unde activează și tatăl lor, care a condus unitatea spitalicească timp de 19 ani.

Fiicele lui Adrian Streinu Cercel sunt medici la Spitalul Matei Balș

Cele două fiice ale reputatului medic Adrian Streinu Cercel se numesc Anca Streinu Cercel și Oana Săndulescu. Ambele sunt medici specializați în boli infecțioase, ambele angajate la Institutul Matei Balș.

Cele două femei i-au călcat pe urme tatălui lor, fiind și conferențiare la catedra de boli infecțioase a Universității Carol Davila, unde tatăl lor este profesor universitar. Cu siguranță, medicul Adrian Streinu Cercel este mândru de cele două fiice.

Despre Oana Săndulescu se știe că are o experiență vastă în studiul bolilor infecțioase, fiind medic și cercetător. Și Anca Streinu Cercel este medic infecționist și cercetător și activează în cadrul Institutului Matei Balș din Capitală.

Incendiu puternic la Spitalul Matei Balș

Vineri, 29 ianuarie 2021, un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală a luat foc din cauza unei aeroterme. Ancheta este în curs, însă se crede că este vorba despre o aerotermă pe care un aparținător ar fi adus-o la spital pentru un pacient care se plângea că îi este frig.

La ora 05.00 s-a dat alarma. Pompierii au ajuns rapid la fața locului și au lichidat incendiul. Din păcate, flăcările făcuseră deja victime. Cinci oameni au murit în incendiul de la Matei Balș. Erau pacienți internați pe Secția de Terapie Intensivă, care au murit în chinuri. Trei persoane au fost găsite decedate, a patra a murit la scurt timp după ce a fost preluată de medici, iar a cincea a fost găsită carbonizată în baie.

Tragedia de la Matei Balș s-a petrecut la trei luni distanță de la incendiul devastator care a cuprins secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. 13 pacienți s-au stins atunci. Imediat după, autoritățile au dispus controale la toate secțiile de Terapie Intensivă din țară. Din păcate, însă, tragedia de la Piatra Neamț s-a repetat acum în Capitală.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top