Firea anunță că luni se deschid toate școlile, liceele și grădinițele din București

13.01.2017
Firea anunță că luni se deschid toate școlile, liceele și grădinițele din București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că luni se vor relua cursurile la toate școlile, liceele și grădinițele din București. Ea a adăugat că, potrivit prognozei meteo, nu există motive pentru ca școlile să fie închise, dar dacă vor apărea, se vor lua măsuri în consecință.

Cursurile vor fi reluate luni, la toate şcolile, liceele şi grădiniţele din Capitală, a anunţat vineri primarul Capitalei, Gabriela Firea, adăugând că, potrivit prognozei meteorologice, nu există motive pentru prelungirea suspendării cursurile, dar dacă acestea vor apărea, se vor lua măsuri în consecinţă.

„Am primit avertizare de la specialiştii în meteorologie că începând de luni seara, marţi şi miercuri va ninge din nou în Capitală şi se va depune un strat de zăpadă în jur de 20 de centimetri, mai mic decât valul pe care l-am avut săptămâna trecută. Şcolile vor începe toate luni, 16 ianuarie. Nu sunt motive întemeiate pentru a întrerupe cursurile”, a declarat primarul Gabriela Firea, conform news.ro.

Aceasta a precizat că momentan nu sunt motive pentru a prelungi suspendarea cursurilor, dar dacă acestea vor apărea, se va lua decizia de a ţine şcolile închise, după o consultare cu Ministerul Educaţiei şi cu Inspectoratul Şcolar al Capitalei.

Citește și: Cum se recuperează orele pierdute la școlile închise din cauza vremii

Gabriela Firea: Școala începe luni în Capitală!

„Dacă vor apărea motive, pentru că prognoza meteo este mai clară şi mult mai uşor de previziunat pe măsură ce te apropii de un anumit interval de timp, vom lua măsura la momentul potrivit în consultare cu Ministerul Educaţiei şi cu Inspectoratul General Şcolar. Acum, pe baza prognozei pe care o avem, nu ar fi motive pentru întreruperea cursurilor. Dacă vor exista, vom anunţa în timp util. Deocamdată, şcoala începe luni”, a mai spus Firea.

Cursurile semestrului întâi trebuiau să fie reluate din 9 ianuarie, după vacanţa din perioada sărbătorilor de iarnă, însă din cauza viscolului şi a gerului, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, după discuţii cu primarul Capitalei, a decis amânarea până în 16 ianuarie a revenirii la şcoală a elevilor.