Connect with us
Gratuitate CFR. Unii copii vor călători gratis cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Cine va beneficia:

Știri

Gratuitate CFR. Unii copii vor călători gratis cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Cine beneficiază de ofertă:

Un comunicat al CFR Călători anunță că toți copiii cu vârsta de până la 5 ani beneficiază de transport gratuit la călătoria cu trenul, în contextul vacanţei prilejuită de Sărbătorile Pascale.

Cei cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani vor avea parte de o reducere cu 50% a tarifului de transport. Reducerea de 50% se aplică şi în cazul elevilor. Elevii orfani sau cu cerinţe educaţionale speciale călătoresc gratuit, conform legii.

Pentru copiii de până la 5 ani împliniţi, dacă nu se cere loc separat, călătoria este gratuită. La trenurile cu regim de rezervare, tariful tichetului de rezervare a locului se plăteşte integral.

Grupurile de minim 20 de copii – inclusiv personalul didactic, medico-sanitar şi administrativ însoţitor (maxim o persoană la 10 copii), organizate prin unitatea de învăţământ sau prin inspectoratele şcolare, beneficiază de o reducere de 50% din tariful tren Regio şi InterRegio, la clasa a 2-a.

În toate cazurile, însoţitorii copiilor au obligaţia de a face dovada vârstei acestora. Reducerea acordată se cumulează cu reducerea pentru anticipaţie, reducerea de fidelitate şi reducerea de 5% pentru biletele cumpărate online.

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional, inclusiv postliceal, liceal acreditat/ autorizat, beneficiază de 50% reducere din tariful de transport. Inclusiv tariful de rezervare loc), la toate categoriile de trenuri (Regio şi InterRegio), clasa a 2-a. Pe tot parcursul anului calendaristic, mai puţin la vagoanele de dormit şi cuşetă.

Elevii orfani, cu cerinţe educaţionale speciale. Precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă, beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic.

Documentele în baza cărora elevii beneficiază de reducerea de 50% sau de gratuitate la călătoria cu trenul sunt carnetul de elev. Acesta va avea înscris pe prima filă CNP-ul elevului sau adeverinţa doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare.

Ce documente trebuie să prezinte pentru gratuitate CFR

De asemenea şi copia certificatului de naştere, după caz, care vor fi vizate pentru anul şcolar în curs de către conducătorii unităţilor de învăţământ.

Pentru elevii orfani, cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă, carnetul de elev trebuie vizat pentru anul şcolar în curs în care, la rubrica’ Menţiuni’, unitatea de învăţământ va atesta dreptul la gratuitate de care elevul beneficiază.

CITEȘTE ȘI: Bani de la Primărie pentru femei însărcinate! Vezi dacă te încadrezi
Ajutoare noi de la stat: se dau bani de la primărie! Ce trebuie să faci ca să îi primești
Wizzair a anulat 8 curse – Iată datele de contact ale Wizz air și cum poți recupera banii sau primii despăgubiri

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top