Connect with us
Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgenţă: “Nu exclud posibilitatea, dacă lucrurile scapă de sub control”

Știri

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgenţă: “Nu exclud posibilitatea, dacă lucrurile scapă de sub control”

Guvernul este pregătit să ia noi măsuri de stopare a răspândirii noului coronavirus, dacă situația va scăpa din nou de sub control. În acest caz, este posibilă o nouă stare de urgență.

Cel puțin asta susține liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. Mai mult, acesta acuză PSD-ul și aliații săi că au instigat la nerespectarea restricțiilor și deciziilor luate de Guvern.

Daniel Fenechiu a spus că se va ține cont nu doar de creșerea numărului de persoane infectate, cât și de gravitatea acestora, de numărul pacienților aflați în stare gravă.

Guvernul va lua noi măsuri dacă răspândirea COVID-19 va scăpa dinn nou de sub control

Din păcate, numărul cazurilor noi de infectare cu SARS CoV-2 crește alarmant. 397 de cazuri noi au fost depistate în România în ultimele 24 de ore și 31 au pierdut lupta cu viața.

”Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic, foarte multă lume a persiflat existența virusului și riscurile virusului.

Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetățenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure și atunci Guvernul într-un concert european, urmărind, practic, și măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudență și cu posibilități de repliere.

Asta a făcut Guvernul, iar în situația în care, cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiți că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea că dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgență”, a spus Daniel Fenechiu.

Din totalul de pacienți testați pozitiv, aproape jumătate au fost confirmați în doar 3 județe, Brașov, Galați și Argeș, și în București, care rămâne, totuși, orașul cu cele mai multe cazuri, 53. Practic, repezintă un sfert din totalul persoanelor nou depistate.

”Criteriile de apreciere țin nu doar de numărul contaminărilor, țin și de gravitatea acestora, de numărul de persoane care sunt într-o situație gravă și sunt în secțiile de reanimare, țin de procentul de decese din cazurile respective, deci există o analiză mult mai amplă.

În situația în care se constată că recrudescența a devenit extrem de periculoasă și că riscul de contaminare s-a dublat, triplat, în momentul acela cu siguranță, Guvernul va lua măsuri.

Atâta vreme cât nu vom constata existența unui număr de cazuri grave, foarte grave, cu consecințe în ceea ce privește viața persoanelor contaminate, se poate discuta despre menținerea unor măsuri mai relaxate.

În momentul când lucrurile astea se vor schimba, nu am nici o îndoială că și măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme, indiferent care sunt costurile politice, pentru că politic, poți să-ți revii peste o perioadă de timp, însă viața unui om pierdută nu poți să o recuperezi în nici o situație, a mai spus Daniel Fenechiu.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top