Connect with us
Hotelierii de pe litoral: Avem unităţile pline, am chemat oamenii de acasă pentru curăţenie; avem avalanşă de rezervări!

Știri

Hotelierii de pe litoral: Avem unităţile pline, am chemat oamenii de acasă pentru curăţenie; avem avalanşă de rezervări!

Deși pandemia părea că afectat destul de profund economia națională, hotelierii au motive de bucurie. Anunțul făcut de Orban a făcut românii să viseze din nou la vacanță și sezon estival. Astfel că au început să curgă rezervările la hotelurile și apartamentele de pe litoral.

Hotelierii de pe litoral: Avem unităţile pline, am chemat oamenii de acasă pentru curăţenie; avem avalanşă de rezervări!

Odată cu vestea că pe 15 mai vom ieși din starea de urgență și restricțiile de deplasări vor fi ridicate, românii și-au recăpătat pofta de distracție. Acest lucru este o veste cât se poate de îmbucurătoare pentru patronii agențiilor de turism și proprietarii hotelurilor și apartamentelor de pe litoral.

Ludovic Orban a anunțat joi seara că după 15 mai hotelurile se vor putea redeschide, dar în privința restaurantelor nu se știe o dată sigură. Este mai complicat în cazul restaurantelor pentru că aici intervine măsura de a purta masca de protecție în interiorul spațiilor publice.

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga economie, iar românilor le-au fost restricționat călătoriile, libertatea de mișcare, deplasările. Odată ce își vor recăpăta libertatea, românii vor dori să își petreacă timpul altundeva decât acasă.

România destinație de vacanță

Alianța pentru Turism și Ministerul au realizat un sondaj în urma căruia au concluzionat că 95% dintre români vor alege România ca destinație de vacanță.

Președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin a declarat:

  „Au început rezervările imediat cum s-a făcut anunţul că pe data de 15 mai este ultima zi de restricţii. La noi, pentru că am făcut alianţa pentru turism şi avem şi organizaţia restaurantelor, aceştia din urmă fac propuneri pentru a se putea introduce separatoare între mese şi atunci este posibil ca şi restaurantele să poată deschide dacă întrunesc anumite condiţii. Deocamdată, faptul că se poate călătorii, faptul că se deschid hotelurile este o primă veste bună. Acest lucru îi va încuraja pe oameni să pleci oriunde, departe de apartamentul în care au stat închişi. Cele mai multe rezervări le-am avut pentru apartamentele de vacanţă.”

Hotelierii s-au gândit și au pregătit soluții pentru echipamentele de igienizare și organizarea eficientă a spațiilor comune.  Mai mult, au început să cheme personalul la muncă pentru a pregăti spațiile pentru venirea turiștilor.

„Noi avem hotelurile pline de rezervări. Pe perioada epidemiei au fost câteva persoane care s-au speriat că o să ţină 14 ani virusul acesta, iar alţii abia aşteaptă să vină să se distreze. Noi am chemat oamenii din şomaj şi ne-am apucat de treabă”, a declarat Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța şi cel care deţine mai multe lanţuri hoteliere pe litoral, potrivit focuspress.ro

Așadar, deși hotelierii de pe litoral nu au câștigat de pe urma zilei libere naționale 1 mai ca în alt an, vor recupera imediat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top