Connect with us
I-au taiat piciorul si l-au pus inapoi, dar invers. Asa ceva e foarte rar, iar Emma Neagu a fost o eroina

Știri

I-au taiat piciorul si l-au pus inapoi, dar invers. Asa ceva e foarte rar, iar Emma Neagu a fost o eroina

Cauza morții Emmei Neagu, supranumită “prințesa” de la “Românii au talent”. Gimnasta de 15 ani, care a impresionat o lume întreagă cu povestea ei de viață, a fost diagnosticată în urmă cu aproape trei ani cu temutul cancer osos. Și… din nefericire, deși a decis să își amputeze piciorul drept ca să poată scăpa de boală și să continue să danseze, destinul a fost nemilos cu ea.

Oficial, nu se știe care este cauza morții a Emmei Neagu, însă, în cadrul ediției din 8 februarie 2019 a emisiunii “Românii au talent”, dar mama ei a mărturisit că, la finalul anului trecut, medicii i-au descoperit o problemă medicală în urma unui consult. “În decembrie, pe 20 decembrie, a mai ieșit ceva la radiografie. Ea a mai avut două operații la plămâni”, a declarat mama adolescentei în culisele show-ului de la Pro TV.

Într-o postare făcută publică de o asociație din America, din care Emma Neagu făcea parte, reprezentanții au dezvăluit ce discuții au avut cu adolescenta înainte să moară. “(…). Emma a fost o lumină strălucitoare, care a avut o pasiune pentru dans și gimnastică. Ea ne-a spus recent că avea mari dureri și că gimnastica și dansul nu mai sunt «pe radarul său». Ne-a scris: «Sunt ținută pe morfină și asta e. Efectiv nu am alte opțiuni de tratament???». Noi suntem foarte triști pentru vestea primită, însă nu avem niciun dubiu că Emma este în Rai și face roata și flipsuri în timp ce noi facem această postare. Vă rog să lăsați un mesaj pentru familia Emmei”, au scris oficialii de la TheTruth365 – o asociație care susține copiii care luptă împotriva tuturor formelor de cancer.

Citește și: Mesajul lui Florin Călinescu după moartea Emmei Neagu, gimnasta de la Românii au talent

Mesajul lui Florin Călinescu după moartea Emmei Neagu, gimnasta de la Românii au talent

Mesajul lui Florin Călinescu după moartea Emmei Neagu, gimnasta de la Românii au talent

Emma Neagu a continuat să facă gimnastică, în ciuda unei boli necruțătoare. Asta iubea să facă și nu a lăsat pe nimeni și nimic să-i spună că nu mai poate dansa. Nici măcar cancerul osos.

Dedicată gimnasticii de la vârsta de trei ani și jumătate, a reușit să facă performanță încă de mică. A murit pe 7 aprilie, la vârsta de 15 ani din cauza cancerului osos, boală cu care a fost diagnosticată acum doi ani. Anunţul a fost făcut de mai multe organizaţii şi fundaţii caritabile din Canada, unde copila s-a născut şi unde devenise o adevărată voce de susţinere a copiilor cu acelaşi diagnostic.
La doar 15 ani, Emma a venit în mijlocul nostru ca să ne arate tuturor ce înseamnă curajul, ambiția, pasiunea și talentul.

Pe scenă a urcat cu un zâmbet sincer, iar în culise a avut cuvinte de încurajare pentru ceilalți concurenți. O lecție de viață pentru care îi suntem cu toții adânc recunoscători. În loc să fie o victimă, a preferat să fie gimnastă și luptătoare, iar atitudinea ei pozitivă a oferit inspirație celor care au cea mai multă nevoie de ea.

Pentru asta, este o învingătoare.

Adolescenta nu ar fi vrut ca oamenii să îşi amintească de boala ei, nici să dea mai multă atenţie morţii decât vieţii ei. Ea a fost fata care putea să meargă în mâini desi avea un picior amputat, care făcea gimnastică de performanţă desi avea cancer, care a avut curaj atât cât poate avea un om într-o viaţă.

La “Românii au talent”, Emma a impresionat juraţii, aşa cum a impresionat o ţară întreagă:

”Să văd un copil în fața mea cu astfel de atitudine mi se pare dincolo de orice închipuire. Acest copil are o demnitate extrordinară”, a spus Florin Călinescu.
”Este admirabil mesajul pe care îl transmiți. Te admir și te iubesc”, a adăugat Andra.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top