Un tânăr din Iaşi a sărit pe geam în timpul cutremurului, suferind o fractură, iar o bătrână s-a accidentat în propria locuinţă, în timp ce 12 persoane au făcut atacuri de panică, în urma cutremurului cu magnitudinea 5,3 produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, anunţă news.ro.
Tânărul din Iaşi locuieşte la parter şi a sărit pe geam în timpul seismului, el declarând că a recurs la acest gest deoarece s-a speriat, a afirmat prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş.
Potrivit sursei citate, bărbatul a suferit o fractură şi a fost transportat la spital.
De îngrijiri medicale a avut nevoie şi o bătrână din municipiu, care s-a lovit la picior în propriul apartament, în timpul cutremurului, tot din cauza panicii.
Presa internaţională scrie despre cutremurele din România şi Filipine
Raport ISU despre cutremure – 3 din 4 locuitori ai României ar avea de suferit
”În urma cutremurului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a intervenit în câteva situaţii mai deosebite în municipiul Iaşi. Un tânăr a sărit pe geam de la parter, suferind o fractură, iar o femeie în vârstă s-a accidentat în locuintă din cauza panicii. A fost securizată zona Palatului Braunstein, din Piaţa Unirii, în urma unor căderi de tencuială”, a declarat Marian Grigoraş
Prefectul a precizat că, în total, 12 persoane din municipiu au făcut atacuri de panică şi au fost transportate la spital. Pacienţii au fost evaluaţi de către medici, apoi li s-a prescris tratament la domiciliu.
Totodată, bucăţi din vârful turnului fabricii de cărămizi din localitatea Ciurea, situată la câţiva kilometri de Iaşi, s-au rupt, însă nici o persoană nu a fost rănită.
Turnul a fost construit în urmă cu peste un secol şi este monument de patrimoniu industrial, fiind clasat pe lista monumentelor istorice.
Şi bucăţi din tencuiala unui imobil din centrul municipiului au căzut pe astfalt.
Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,3, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 90,6 kilometri, potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului.
O replică a seismului, de 2,7 pe Richter, s-a produs la ora 2,48, tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 76 de kilometri, mai arată INFP.
Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.
Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova, dar şi în Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.
De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.
Cutremure în România în 2016, cu magnitudinea de peste 4 pe Richter
Cutremur mare în București 28 decembrie 5,4 grade pe Richter
Acest articol a fost actualizat la: 28 decembrie 2016 4:08