Connect with us
Îngheață sau nu anul școlar? Ministrul Educației face noi declarații

Știri

Îngheață sau nu anul școlar? Ministrul Educației face noi declarații

Ministrul Educației a declarat în cursul zilei de astazi că în prezent principala preocupare a ministerului educației este sănătatea cadrelor didactice. a elevilor și studenților. De altfel, Monica Anisie a oferit asigurări că orice s-ar întâmpla, anul școlar va fi încheiat.

Îngheață sau nu anul școlar? Ministrul Educației face noi declarații

Ministrul Educației, Monica Anisie a făcut declarații importante pentru viitorul elevilor și studenților odată cu terminarea stării de urgență. Se vor redeschide școlile, anul școlar se va finaliza și se vor susține examenele naționale.

Aceasta a mai precizat că orice decizii se vor lua, vor gândi ca o echipă, nu individual, iar cel mai important lucru este sănătatea cadrelor și elevilor.

”În acest moment, am reluat cursurile în format on-line, pentru că până ieri (miercuri – n.r.) am avut vacanța de Paște. Aș dori să îi rog pe colegii profesori să țină legătura cu elevii. Pe data de 15 mai încetează starea de urgență, dar noi trebuie să ne menținem sănătoși în continuare, să ne preocupe sănătatea copiilor”, a fost declarația ministrului la Antena 3.

De asemenea, aceasta a mai menționat:

”Cred că momentul cel mai bun pentru reluarea cursurilor în școli este acela când specialiștii din Ministerul Educației ne vor spune că nu va exista niciun pericol pentru elevi, studenți dar și pentru profesori.

Puteam spune că epidemia de coronavirus a fost o experiență pentru noi toți, iar viața după COVID-19 va fi o lecție pentru noi toți: să învățăm să ne spălăm pe mâini, să păstrăm regulile de distanțare socială. Cred că va trebui să redeschidem școlile gradual, să punem sănătatea copiilor pe primul plan.” 

Aceasta a informat în mod clar că sănătatea tuturor este pe primul loc. De aceea deciziile se vor lua ca o echipă.

”Măsura de suspendare a cursurilor a luat-o Comitetul Special pentru Situații de Urgență. Cred că tot acest Comitet va trebui să hotărască momentul în care trebuie reluate cursurile.

Suntem o echipă. Nu pot spune eu, ministrul Educației, care este momentul în care sănătatea copiilor sau a profesorilor nu va mai fi pusă în pericol. Pot să le spun tuturor, la acest moment, că vom încheia într-o formă sau alta anul școlar. Anul școlar se va finaliza, iar examenele naționale vor fi date.”

Deși veștile sunt îmbucurătoare, modalitatea prin care se vor atinge aceste obiective nu a fost precizată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top