Categorii Știri

Intrarea în orașul Dumbrăveni blocată de un mecanic de tren

Intrarea în orașul Dumbrăveni din județul Sibiu a fost blocată de un mecanic de tren care risca să-și depășească timpii de conducere. Hilarul episod s-a petrecut pe magistrala CFR număr 300, situată între orașele Sighișoara și Sibiu.

Mecanicul în cauză a fost forțat să oprească trenul deoarce risca să-și depășească timpii regulamentari de lucru. O eventuală încălcare a programului de lucru i-ar fi atras mecanicului probleme penale. Ingrata situație în care s-a găsit mecanicul ar fi putut fi rezolvată de un pasaj unde acesta să gareze trenul fără probleme. Totuși, un astfel de pasaj nu a fost construit încă iar trenul a rămas blocat la intrarea în orașul Dumbrăveni.

Reacții oficiale cu privire la incidentul din Dumbrăveni

Citat de News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Elena Welter a confirmat faptul că DN14 a fost blocat timp de 40 de minute de trenul problemă.

„Mecanicul a fost anunţat că i se termină timpii regulamentari şi i s-a cerut să oprească în staţia Dumbrăveni. În zonă se lucrează la linie, iar pasajul, de fapt, nu există. În aceste condiţii, trenul a blocat trecerea la nivel cu calea ferată”, a adăugat Elena Welter.

Mecanic pasibil de pedeapsă

Totodată, Elena Welter a recunoscut că situația mecanicului era una fără scăpare. Acesta se expunea pericolului intocmirii unui dosar penal dacă își depășea timpii regulamentari de conducere. Situația s-a lămurit la intervenția conducerii CFR, care l-a redirecționat către Gara Mediaș.

Citește și:UPDATE: Întârzieri la trenurile CFR. Un pom a blocat traficul feroviar pe sensul Brașov – București

Incidentul din Dumbrăveni a fost pus sub analiza Poliției Transporturilor Feroviare, care încă nu a eliberat vreo reacție oficială. Este așteptat ca repercusiunile să nu fie majore în special datorită faptului că nu s-au înregistrat cozi de mașini la trecerea căii ferate. Conducătorii auto au beneficiat de alte două rute alternative care sa-i scutească de așteptare. Una din ele viza localitatea Alma iar cealaltă localitatea Hoghilag.

Share
Scris de
George Vintilă
Stiri Despre cfrDumbrăvenisibiu

Acest site foloseste cookies.

Read More