Connect with us
Jaf de proporții la Mănăstirea Pasărea. Hoții au furat o sumă importantă de bani chiar de sub salteaua preotului. Jaful a avut loc în timpul slujbei

Știri

Jaf la Mănăstirea Pasărea: Hoții au furat 344.000 de lei de sub salteaua preotului

Jaf la Mănăstirea Pasărea. Hoții au dat o spargere de proporții la Mănăstirea Pasărea, de lângă București, și i-au lăsat pe preoți fără bani. Indivizii au furat 344.000 de lei din lada patului preotului.

Când a constatat că lipsesc banii, preotul paroh al Mănăstirii Pasărea a anunțat Poliția. El a spus că hoții au intrat în chilia lui și i-au furat 344.000 de lei și o geantă din piele.

Furt la Mănăstirea Pasărea. Hoții au furat banii de sub salteaua preotului

Preotul a declarat că hoții au dat spargerea în timp ce el era la slujbă.

O parte din bani erau în lada patului, iar altă parte în sertarul unei noptiere.

O anchetă de amploare este în desfășurare. Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Ilfov au un cerc de suspecţi. Au fost deja audiate persoane bănuite. A fost audiat şi preotul paroh. Momentan poliţiştii investighează dosarul privind furtul calificat, fără a face cercetări în legătură cu provenienţa banilor.

Unde se află Mănăstirea Pasărea

Din punct de vedere geografic, teritoriul pe care se află Sfânta Mănăstire Pasărea, face parte, ca şi Municipiul Bucureşti şi împrejurimile, din Câmpia Vlăsiei, situată la o altitudine care variază între 50-100 m faţă de nivelul mării. Numele de Câmpia Vlăsiei a rămas de la vestitul Codru al Vlăsiei cântat în legende de neuitat. Resturi ale acestui codru, unele de întinderi mari, cum este pădurea ce învecinează mănăstirea, se păstrează şi astăzi în Judeţul Ilfov.

Datorită celor două ape curgătoare – Dâmboviţa şi Colentina, această zonă a Vlăsiei a fost locuită de oameni din vremuri imemoriale. Dâmboviţa pătrunde în Bucureşti la Chiajna şi-l părăseşte la confluenţa cu Pârâul Pasărea. Colentina, râu cu pantă de scurgere foarte mică, curs meandric, fund lat, se integrează în totalitate câmpiei, formând lunci înguste, mlăştinoase de tip mostişte, şi 16 lacuri, din care doar Lacul Cernica (402 ha) s-a format în mod natural, restul prin zăgăzuire.

Pârâul Pasărea, de la care-şi trage numele şi mănăstirea, izvorăşte din Pădurea Buciumeni (130m altitudine) de lângă Mogoşoaia, se furişează prin spatele Aeroportului Internaţional Otopeni şi se varsă în Dâmboviţa la Fundeni. Cu maluri de 10-15 şi chiar 20m, pârâul formează un lac chiar în jurul mănăstirii după care străbate cea mai mare pădure de lângă Bucureşti, pădurea Cernica-Pasărea.

Continue Reading
Subiecte pe aceeași temă:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top