Connect with us
Jurnal de Eurovision 2018, zilele 5 și 6. De ce nu s-a calificat România. Adevărul din spatele scandalului

Știri

Jurnal de Eurovision 2018, zilele 5 și 6. De ce nu s-a calificat România. Adevărul din spatele scandalului

Joi, 10 mai 2018, a cincea zi la Lisabona și una plină de emoții pentru români. Ziua a fost una haotică încă de la primele ore ale dimineții pentru că ne pregăteam de prima noastră întâlnire cu The Humans.

Alex Cismaru, Alex Matei, Alin, Adi, Cristina și Corina de la The Humans au venit în camera presei cu tot alaiul de la TVR și prietenii lor.

Au blocat trecerile, au făcut poze, au împărțit CD-uri cu melodia „Goodbye”, postere, flyere, steaguri.

Băieții de la The Humans au fost cei mai sociabili și prietenoși, iar Cristina Caramarcu a știut să își facă treaba în fața camerei promovând România. A vorbit în italiană cu presa din Peninsulă, i-a căutat pe bulgari prin sală, însă ei erau ocupați cu interviurile în camera specială pentru interviuri.

Înainte de a intra live pe Facebook cu cei de la The Humans am căutat un loc în care să se audă bine ce au de transmis, însă șefa delegației a insistat să blocăm sala dintr-un motiv care m-a făcut să râd, dar să mă și enervez: „Facem aici că se vede în spate Eurovision scris”. De parcă românii nu știu că The Humans se află la Lisabona…

Mă rog, trecem peste această mică răutate, dar am vrut să o menționez ca să vă dați seama de extraordinara organizare și PR-ul pe care l-au făcut cei de la TVR pentru The Humans. Puneți ghilimele dacă vreți, e la alegerea voastră.

CITESTE SI: TVR: La Semifinala 2 a Eurovision au existat “probleme la sistemul de vot în ţările cu mari comunităţi de români”

Andreea Bălan, mesaj după ce România a ratat finala Eurovision: „Acolo se duc oamenii care nu au ce să facă…”

Jurnal de Eurovision 2018, Ziua 4. Cum arată show-ul The Humans din semifinala din 10 mai

Jurnal de Eurovision 2018. Ziua 3: Le place Cipru! Bogdan Honciuc (Wiwibloggs) :„România se va califica”

Repetiția finală a trupei pentru jurați a fost una reușită, dar nu a trecut sticla cum se spune în semifinală.

România nu s-a calificat, iar din această lovitură de imagine pentru noi avem multe de învățat, poate chiar de schimbat. Ce este inadmisibil e că de obicei după război apar toți vitejii. Faptul că nu am trecut de semifinala de joi în condițiile în care a fost una dintre cele mai slabe semifinale din ultimii ani trebuie să ne dea de gândit.

Practic din toate preselecțiile făcute special în Anul Centenarului ne-am ales cu… nimic. Poate că a fost mai bine așa, poate că avem nevoie de un duș rece să ne trezim la realitate și să luăm în serios acest concurs muzical. Nimeni nu ne obligă să participăm, dar dacă tot o facem ar fi bine să ne și pregătim mai bine.

Ziua s-a încheiat cu conferința de presă cu cei zece semifinaliști. (Update, 12 mai: Am văzut că reprezentanții TVR susțin că jurnaliștii de la Altice Arena au spus că solista trupei The Humans a avut cea mai bună voce. Eu din câte zile am fost aici nu am auzit nicio laudă la adresa trupei noastre, la nivelul acesta).

Nu pot încheia descrierea acestei zile fără să spun că Lea Sirk din Slovenia a devenit feblețea noastră. Carisma ei este unică. A fost una dintre puținii concurenți dacă nu singura care a spus că melodia ei nu îi place.

„Am compus-o în 10 minute, sunt sinceră. E o porcărie melodia mea, dar vă mulțumesc oricum. Vreți să vă mint?”, a spus reprezentanta Sloveniei în conferința de presă. Video, mai jos:

Ziua 6

În cea de-a 6-a zi am vrut să luăm pulsul Euroclubului pentru a vedea care sunt preferatele celor care trăiesc la intensitate fenomenul Eurovision.

În Euroclub au sunat cel mai des melodiile Ciprului și cea a Moldovei. De departe, sunt piesele pe care publicul eurovizionist se distrează cel mai tare în această perioadă. O bucată din petrecerea de aseară, în videoclipul de mai jos:

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top