Connect with us
Florin Iordache este noul președinte al Consiliului Legislativ. Mandatul este pe viață

Justitie

Florin Iordache este noul președinte al Consiliului Legislativ. Mandatul este pe viață

Deputații și senatorii au votat azi numirea președintelui Consiliului Legislativ. Pentru această funcție s-au luptat deputatul PSD, Florin Iordache, Ionuţ Duli Mazâlu și fostul judecător al CCR, Augustin Zegrean. Cel dintâi a reușit să obțină această funcție pe viață, după ce a primit 185 de voturi pentru şi 43 contra.

Florin Iordache a primit o funcție pe viață

Florin Iordache, noul președinte al Consiliului Legislativ, a fost susținut de PSD și a primit din partea parlamentarilor 185 de voturi pentru şi 43 contra. Votul a fost unul secret, cu buletine. Senatorul USR George Edward Dircă a fost numit pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ. Acesta a obţinut 174 voturi pentru şi 17 contra.

La începutul ședinței de plen comun, PNL a anunțat că susține candidatura lui Augustin Zegrean. Acesta a avut 41 de voturi pentru şi 187 de voturi contra.

„Grupul PNL îl susține pentru șefia Consiliului Legislativ pe fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, o persoană integră, competentă, care a ținut o line de echilibru pentru CCR. Cred că asupra domnului judecător nu poate să cadă niciun fel de umbră”,  a declarat Roman.

Florin Iordache a devenit celebru pentru replica “Altă întrebare”. El a mai fost ministrul Justiției și autorul ordonanței 13, care modifică legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Cei care ajung aici datorită votului senatorilor și deputaților nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Astfel, ei nu pot fi înlocuiți și pot rămâne cu această funcție de conducere până la sfârșitul vieții lor.

Salariul este unul destul de mare, având în vedere declarația fostului președinte. Astfel, ar fi fost vorba de 12.ooo de lei. În conducerea Consiliului Legislativ au mai fost și fostul judecător CCR, Toni Greblă și fostul secretar de stat din Ministerul Justiției, Mariana Moț. Angajații din Consiliul Legislativ se asigură că legile nu se suprapun, nu contrazic alte reglementări și nu se opun Constituției.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top