Connect with us

Știri

Un șofer a sunat la poliție ca să anunțe că este beat la volan. Cât avea alcoolemia

Un caz neobișnuit întâlnit de poliție. Un șofer din Sibiu a sunat la 112 ca să se autodenunțe. Mai exact, a anunțat poliția că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Forțele de ordine nici n-au mai apucat să se îndrepte către el, căci sibianul s-a predat singur, la inspectoratul de poliție.

A sunat la poliție ca să anunțe că a condus beat. Polițiștii i-au luat permisul

Cei care vor o carieră în poliție trebuie să se aștepte la tot felul de situații excepționale, precum cea cu care s-au întâlnit polițiștii sibieni.

Un șofer a sunat la numărul unic de urgențe 112 pentru a solicita un echipaj de poliţie rutieră la domiciliul său. El a precizat că condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

IPJ Sibiu a anunțat că incidentul a avut loc sâmbătă, la orele prânzului. După apel, poliţiştii de la Biroul Rutier Sibiu au mers la domiciliul indicat de bărbat, însă au constatat că el nu era la adresă. Totuși, prin Dispeceratul IPJ Sibiu, echipajul a fost direcţionat spre sediul Biroului Rutier. Acolo, surpriză, era sibianul în cauză. Bărbatul s-a deplasat până la inspectoratul de poliție, conducând propriul autoturism.

Poliţiştii au observat că bărbatul mirosea a alcool. De altfel, și testarea cu etilotestul a indicat o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto băut, dar foarte sincer, a fost dus la spital, iar acolo i s-au recoldat probe de sânge, pentru a stabili nivelul alcoolemiei. Șoferul din Sibiu va fi cercetat penal într-un dosar conducere sub influenţa alcoolului.

Întâmplarea a fost relatată și pe pagina de Facebook a Ministerul Afacerilor Interne

Ca de obicei, pe pagina de Facebook a Ministerul Afacerilor Interne, povestioara a fost scrisă în detaliu. Pe acest cont de social media sunt mereu relatate cele mai amuzante sau, deopotrivă, emoționante situații prin care trec forțele de ordine.

Iată întâmplarea cu șoferul beat care s-a autodenunțat la poliție, spusă chiar de forțele de ordine:

„Ieri, când au intrat în serviciu, Bogdan si Grig nu au crezut că vor avea de-a face cu una dintre cele mai neobișnuite întâmplări de când lucrează la poliția rutieră din Sibiu!
Un apel venit prin telefonul de urgență 112 a fost redirecționat către ei.

O voce de bărbat. S-a prezentat cu nume, prenume și adresa unde locuiește, apoi a spus ce dorește.

– Domnule polițist, recunosc, am băut și apoi am condus mașina. Vă rog să veniți la mine acasă și să-mi luați permisul.

– Două secunde, vă rog. Am verificat în baza de date și reiese că ați mai avut permisul suspendat pentru aceeași faptă.

– Da, da. De asta zic, veniți să-mi luați carnetul ăsta odată că nu îl mai vreau! Dacă nu veniți, vin eu la poliție.

– Stași liniștit acasă, vă rugăm! Venim către dumneavoastră și stabilim exact ce s-a întâmplat. Ne puteți da numărul de telefon?

– Sigur că da!

Ajunși la adresa indicată, polițiștii au apelat numărul de telefon.

– Noi am ajuns la dumneavoastră. Puteți să coborâți la mașină?

– Păi, sunt în mașină. Am plecat spre poliție.

– Cum sunteți în mașină? V-am rugat să rămâneți acasă. Nu ați spus că ați băut? Conduceți dumneavoastră?

– Da! Și v-am spus că vreau să-mi luați carnetul.

– Vă rugăm să opriți mașina și să trageți pe dreapta. Venim imediat la dumneavoastră.

– Nu opresc, domnule. Sunt deja lângă inspectorat.

În câteva minute, polițiștii au ajuns la locul indicat de conducătorul auto.

– Vă rugăm să suflați în etilotest.

– V-am zis că am băut, dar dacă trebuie, suflu.

– Cam mare alcoolemia… 0.94! Este de dosar penal. Să știți că nu veți mai conduce până la soluționarea cauzei. Dar trebuie să mergeți și la analize.

– Și mai bine. Măcar știu un lucru… nu mai am carnet!

– Dar de ce ați procedat așa? Bine că nu ați făcut un accident!

– Am eu motivele mele și nu vi le spun. Ce vi se pare ciudat?

– Dacă ați fi în locul nostru, vi s-ar părea cel puțin la fel de ciudat. Sunt mulți conducători auto care, nici când au rezultatul analizelor, nu recunosc că au condus în stare de ebrietate.
Dar vă rugăm ceva: să nu conduceți fără carnet! V-ați îngreuna foarte tare situația.”

Polițiștii nu au ezitat nici să îi avertizeze pe conducătorii auto asupra riscurilor care se supun atunci când cosumă băuturi alcoolice și urcă la volan!

„La finalul acestei relatări reale, vă rugăm să NU conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor halucinogene!

Pe lângă sancțiunea pe care o veți primi, indiferent dacă recunoașteți fapta sau nu, gândiți-vă la consecințele posibilelor accidente, care, din păcate, de cele mai multe ori sunt foarte grave, inclusiv pentru persoanele nevinovate implicate.”

P.s. Astăzi un conducător auto a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, întrucât a condus un autoturism fără permis și sub influența băuturilor alcoolice, răsturnându-se pe autostrada A2. „

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top