Connect with us
Prințul Paul condamnat definitiv la închisoare! Este verdictul final în dosarul “Ferma Băneasa”

Justitie

Prințul Paul condamnat definitiv la închisoare! Este verdictul final în dosarul “Ferma Băneasa”

Înalta Curte de Casație și Justiție a luat astăzi, 17 decembrie 2020, verdictul final în dosarul Ferma Băneasa. Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni. Decizie este definitivă. Totodată, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Prințul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare

Prejudiciul stabilit de judecători ajunge la 145 de milioane de euro, acestea reprezentând valoarea fostei ferme regale de la Băneasa. Conform procurorilor, afacerea ilegală a constat în revendicarea fostei ferme regale Băneasa de către Prințul Paul al României. Ceilalți inculpați în dosar l-au ajutat în acest demers.

Prințul Paul a pretins că face parte din familia regală, încercând să devină moștenitor al acesteia. cu toate acestea el nu a fost recunscut niciodată ca și descendent al Regelui Carol al II-lea. Pe lângă asta, ancheta a stabilit că ferma Băneasa nu a aparținut niciodată familiei regale, ci a fost doar dată în folosință.

Procurorii DNA Brasov i-au acuzat pe inclupați de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență si spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz in serviciu și dare de mită. Prințul Paul a fost acuzat și pentru cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, și complicitate la abuz în serviciu.

Peste 80 de terenuri intravilane si extravilane incadrate ca suprafete arabile sau padure care ajung pana la cateva zeci de mii de metri pătrați și depașind, in unul dintre cazuri, chiar 110.000 metri patrați, au fost puse sub sechestru de anchetatori.

Terenurile mai sus menționate se află la Snagov și la Răcari județul Dâmbovița. Pe lângă asta, au fost dispuse măsuri asiguratorii și cu privire la aproximativ zece imobile, patru autoturisme, o autoutilitară si o motocicletă.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top