Connect with us
Iohannis, atac la PSD pe legea carantinării: Poate să coste viața a zeci, poate chiar a sute de români

Știri

Klaus Iohannis a fost amendat de CNCD: află motivul incredibil

Klaus Iohannis nu este primul președinte care a fost amendat de CNCD. Traian Băsescu a primit și el amendă, iar mai mulți membri PSD au avut aceeași soartă de-a lungul timpului. Află motivele pentru care CNCD poate să amendeze persoane importante din stat. Citește rândurile de mai jos pentru a afla despre ce este vorba.

Klaus Iohannis a fost amendat de CNCD: află motivul incredibil

Președintele Klaus Iohannis a primit o amendă de 5.000 lei din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării deoarece a făcut afirmații atipice la adresa maghiarilor. Motivul din spatele sancțiunii este următorul: „discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională.”

Comunicatul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării care s-a întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 20 mai, a adoptat următoarea hotărâre:

„Declarațiile publice ale Președintelui României și Guvernului României privind oferirea sprijinului doar pentru o anumită categorie de cetăţeni pentru reintrarea în România nu reprezintă discriminare, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.
Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).”

Legat de declarația lui Traian Băsescu din cauza căreia a primit amendă în valoare de 6.000 lei acum câțiva ani, aceasta a fost considerată o faptă de discriminare. Tema acestei declarații este aportul pe care etnia romă l-a avut la impresia pe care românii o fac în țările UE.

Declarația care i-au adus această amendă este următoarea:

„Este timpul să o spunem şi, până la urmă, să renunțăm și la această fantasmagorică denumire de romi. Ei sunt țigani. Asta este etnia despre care vorbim. Şi aşa trebuie să o numim! Grupările de țigani trebuie sa înțeleagă că nu pot fi tolerate cu modul lor de viață. Ori se înscriu în civilizația poporului român, ori, dacă nu, o să se ciocnească mereu de poliție şi jandarmerie. România trebuie să rămână o țară în care instituțiile statului controlează tot teritoriul. Or, ei, oricât ar amenința, trebuie să înțeleagă că nu va face nici Politia, nici Jandarmeria un pas înapoi si dacă vreodată va fi nevoie, nici Armata! Este bine să știm un lucru.

Nu toți țiganii sunt de această categorie. Spre exemplu, țiganii căldărari, care știu meserie, cei cu pălăriile. care sunt respectabili, nu fură, își țin familiile, au creat sate ale lor, trăiesc la fel ca românii, sunt absolut respectabili! Dar este și această categorie, care provine din rândul celor nomazi, care nu este capabilă de integrare, care a rămas tot cu staborul să se judece sau să-si tranșeze lucrurile intre ei, si nu prin procurori si judecători. Și care acum s-a retras acasă, pentru că s-a introdus izolarea în toată Europa. Şi daca ar mai fi in Europa, ar fi pe străzi numai ei cu carabinierii, polițiștii si jandarmii, și nu le-ar plăcea, că le-ar aplica un tratament mai rău decât cel pe care-l primesc de la jandarmii noştri!”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top