Connect with us
Presedintele Klaus Iohannis a discutat cu David Cameron despre ce se va intampla cu romanii plecati la munca in Marea Britanie, dupa Brexit.

Știri

Klaus Iohannis, despre romanii plecati la munca in Marea Britanie: „Cameron mi-a spus ca…”

Klaus Iohannis a discutat cu premierul demisionar la Marii Britanii, David Cameron, la summitul european de la Bruxelles, primul dupa Brexit. Seful statului a spus ca acesta l-a asigurat ca romanii plecati la munca in Marea Britanie vor putea sa munceasca in continuare acolo.

„Am primit asigurari de la premierul Cameron, in numele Marii Britanii, nu in nume personal, ca romanii vor putea sa ramana, vor putea sa munceasca”,a spus presedintele Iohannis, conform Agerpres. „Suntem hotarati sa ne negociem pozitia foarte bine, in primul rand, sigur, pozitia romanilor care lucreaza si traiesc in Marea Britanie”, a mai completat seful statului.

Citeste si: Ce spune David Cameron despre un contrareferendum

Citeste si: Scandal dupa Brexit: „Abia ma mai pot uita la parintii mei!”

Presedintele Romaniei a mai afirmat ca premierul Cameron „si-a cerut scuze” pentru incidentele xenofobe care au avut loc in Regatul Unit, ale caror victime au fost cetateni romani. Potrivit lui Klaus Iohannis, din discutiile cu seful Executivului britanic a mai reiesit ca „tabara leave nu are un plan concret” dupa Brexit.

Reamintim ca la referendumul britanic de saptamana trecuta, 52% dintre cetatenii Regatului Unit au votat ca tara lor sa iasa din Uniunea Europeana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top