Connect with us
Klaus Iohannis, semnal de alarmă pentru români. Care este situația în școli

Știri

Klaus Iohannis, semnal de alarmă pentru români. Care este situația în școli

Președintele Klaus Iohannis susține astăzi o conferință de presă la Palatul Cotroceni, la ora 18:00, așa cum obișnuiește în ultima perioadă. Intervenția de azi se datorează, printre altele, faptului că bilanțul de îmbolnăviri provocate de noul virus a ajuns azi la 1.713 de cazuri noi, fără o testare anterioară, reprezentând cel mai mare număr de la izbucnirea crizei sanitare. De altfel, un alt subiect abordat este școala, precum și modul în care trebuie să ne comportăm în această perioadă pentru a preveni îmbolnăvirea.

Klaus Iohannis avertizează că pandemia nu a trecut

Conform declarațiilor sale, președintele Klaus Iohannis avertizează că pandemia reprezintă în continuare o amenințare pentru omenire, având în vedere că datele din ultimele zile nu sunt deloc îmbucurătoare, infectările rămânând pe un trend ascendent. El atrage atenția asupra faptului că numai azi au fost identificate peste 1700 de cazuri noi.

În acest context, el trage un semnal de alarmă pentru români și le reamintește că situația este una dificilă și trebuie tratată ca atare. Astfel, măsurile de prevenire (masca de protecție, distanțarea socială și regulile de igienă personală) rămân în continuare principala noastră preocupare, mai ales că urmează o perioadă destul de dificilă, odată cu venirea sezonului rece și a gripei.

„Am înregistrat azi, din păcate, un nou record de infectări și un număr mare de decese. Pandemia e încă departe de a se fi încheiat. Eliminarea treptată a unor restricții, reluarea unor activități, apropierea sezonului rece creează un context sensibil. Generează îngrijorare și necesită atenție sporită. Nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie – gripă și Covid-19. Să nu uităm că aceleași măsuri – masca, distanțarea, igiena – care ne feresc de Covid ne pot feri și de virusul gripal. Ele devin cu atât mai importante.” a declarat Iohannis.

Atenție deosebită pentru școli

Cât despre școli, Klaus Iohannis a precizat strict că educația trebuie să continue și că autoritățile vor face tot ce trebuie pentru ca lucrurile să decurgă așa cum trebuie. Drept urmare, după primele două săptămâni de școală, Guvernul va trebui să facă o evaluare completă la nivel național, cu vulnerabilitățile și soluțiile necesare.

De altfel, președintele cere urgent ca responsabilii să rezolve orice problemă și încurajează directorii să se adreseze atât autorităților locale, cât și inspectoratelor, cerându-le toate resursele de care au nevoie, precum și orice alte neclarități, având în vedere că nu toate unitățile de învățământ ar fi fost dotate cu resursele necesare. În plus, tot azi a fost votată legea prin care se deblochează angajările pentru posturile nedidactice.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top