Connect with us
Larry King a murit. Avea coronavirus

Știri

Larry King a murit. Avea coronavirus

Larry King a murit. Omul de televiziune fusese internat cu coronavirus. Larry King a murit la vârsta de 87 de ani.

Celebrul moderator de televiziune Larry King era internat în spital deja de câteva săptămâni după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru ABC News o sursă apropiată familiei.

Informația morții sale a fost transmisă de presa internațională, precum The Guardian.

O declarație pe conturile de rețea socială a lui King a confirmat știrea sâmbătă.

Larry King a intevievat candidați la alegerile prezidențiale, vedete, sportivi, actori și oameni obișnuiți.

„Larry a luptat cu atât de multe probleme de sănătate în ultimii ani și acum se luptă din greu și cu aceasta, este un campion”, a declarat sursa citată de ABC News.

Larry King a murit. Avea coronavirus și era internat în spital

Larry King era la Centrul Medical Cedars-Sinai, când a murit, iar cei trei fii ai săi nu au fost lăsați să-l viziteze, din cauza protocoalelor în vigoare, potrivit CNN.

În 2017, Larry King a mărturisit că a avut cancer la plămâni și a fost operat. În 1987, el a suferit un atac de cord major, având nevoie de o operație complicată de bypass. Tumoarea i-a fost descoperită la analizele de rutină pe care și le făcea anual.

Alte probleme de sănătate au apărut în aprilie 2019, când i s-au pus niște stenturi și tot în 2019 a suferit și un atac cerebral.

Însă legendarul om de televizune a trecut printr-o suferință cumplită anul trecut, când doi dintre copiii săi au murit la interval de o lună. Fiul său Andy, în vârstă de 65 de ani, a murit din cauza unui infarct în iulie, iar fiica sa, Chaia, în vârstă de 52 de ani, a murit de cancer pulmonar, în august.

Numeroasele probleme de sănătate l-au făcut pe Larry King să înființeze o fundație care îi poartă numele și care îi ajută pe cei care nu au asigurare medicală.

Lawrence Harvey Zeiger s-a născut la 19 noiembrie 1933 în Brooklyn, din părinți imigranți evrei ortodocși – tatăl său Aaron, proprietar de restaurant, era din Austria, iar mama lui Jennie, lucrătoare în confecții, provenea din Lituania – radiodifuzorul câștigător Peabody a crescut visând al unei cariere în radio. Și-a făcut pauză ca DJ de dimineață în Miami Beach, Florida, în 1957, și s-a extins la radiodifuziunea națională în 1978, în timp ce cultiva o audiență devotată cu interviurile sale șerpuitoare și divagările personale.

King a fost căsătorit de opt ori cu șapte femei (căsătoria sa finală, cu Shawn Southwick, sa încheiat cu divorț în 2019). Doi doi dintre cei cinci copii ai săi au murit: fiul Andy, în vârstă de 65 de ani, din cauza unui infarct și fiice sa Chaia, în vârstă de 51 de ani, de cancer pulmonar.

Rețeaua națională de știri prin cablu CNN i-a acordat lui King o emisiune primetime în 1985, pe care a găzduit-o până când a fost înlocuit controversat de personalitatea TV britanică Piers Morgan în 2010.

Jurnalistul a fost gazda emisiunii „Larry King Live” la CNN timp de 25 de ani. S-a retras din activitate în 2010, după ce a realizat peste 6.000 de ediții ale show-ului de televiziune. Însă nu a putut sta prea mult departe de camerele de luat vederi. În 2012, a devenit gazda emisiunii „Larry King Now”, care se difuza de trei ori pe săptămână la Ora TV, un canal digital on-demand pe care l-a fondat împreună cu mogulul mexican în domeniul telecomunicațiilor Carlos Slim.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top