Locale

700 de locuri de muncă pentru români! Chinezii mută o fabrică din Franța în România

Unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume mută o fabrică din Franța în România. Vor fi în jur de 700 de locuri de muncă disponibile. Chinezii de la Haier aduce în țara noastră producția de cuptoare Rosières, un brand emblematic de know-how și gastronomie franceză.

Chinezii mută o fabrică din Franța în România

Este vorba despre producția de cuptoare. Potrivit Profit.ro, chinezii de la Haier pregătesc în România o fabrică de frigidere, pe o suprafaţă de 10 hectare din parcul industrial din comuna Ariceştii Rahtivani (Prahova), unde au promis o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro şi peste 700 de noi locuri de muncă.

Primarul comunei Ariceştii Rahtivani spunea, la începutul acestui an, că amprenta la sol a halelor va fi de 6 ha.

„Un consorţiu din China a decis să facă o investiţie pe o suprafaţă de 100 de mii de metri pătraţi, asta înseamnă 10 hectare, unde vor construi hale pe o amprentă la sol de circa 6 hectare, urmând a dezvolta aici o fabrică de producere a frigiderelor. Vor crea un număr de locuri de muncă cuprins între 700 – 750, asta în mod direct”, a declarat Alexandru Cristea, primarul localităţii Ariceştii Rahtivani.

Haier a intrat în posesia brandului Rosieres anul trecut, iar francezii s-au temut că vor urma schimbări, ceea ce s-a și întâmplat. Acum chinezii vor să mute fabrica din Franța în România, unde costul forței de muncă este mai atractiv, spun ei.

Cum era de așteptat, mutarea producției a stârnit un val de nemulțumiri printre francezi care își vor pierde locurile de muncă. Primele concedieri ar urma să apară la începutul anului 2021. Momentan, în fabrica din Franța lucrează 72 de persoane.

Uzina de la Lounery, care are 72 de angajați, va păstra, totuși, o activitate cu specific de logistică, care, la rândul său, va beneficia de o investiție de 2 milioane de euro și va permite crearea a 26 noi locuri de muncă, oferite cu prioritate personalului concediat.

 

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More