Connect with us
Bucureștiul a fost extrem de poluat în noaptea de duminică spre luni. Ce spune Ministrul Mediului

Știri

Bucureștiul a fost extrem de poluat în noaptea de duminică spre luni. Ce spune Ministrul Mediului

Bucureștiul a fost extrem de poluat în noaptea de duminică spre luni, iar Ministrul Mediului a precizat că rețeaua națională a înregistrat depășiri de până la 8 ori de ale particulelor în suspensie PM10 și „depășiri foarte, foarte mari” de NO2 – dioxid de azot. Acum, în teorie, totul reintră în normal.

Bucureștiul a fost extrem de poluat în noaptea de duminică spre luni. Ce spune Ministrul Mediului

În această dimineață a avut loc o ședință de urgență la Ministerul Mediului. Ministrul Costel Alexe a precizat că a fost un cumul de factori care a declanșat poluarea uriașă de azi noapte și că intenționează să controleze toate sursele de poluare până la finalul săptămânii în curs.

„Am avut acest episod de poluare ca urmare a unui cumul de factori. Arderile necontrolate din București și județul Ilfov, au fost seizări la 112, am avut discuții cu ISU, în afară de incendiul semnalat la 12 noaptea la Gara de Nord și a sesizărilor primite cu arderile de vegetație și gunoaie din cursul serii, am ajuns să avem condiții de calm atmosferic și cu viteze reduse ale vântului, de sub 7 km/h. Am avut valori ridicate. Creșterile au început la 21:00, cu vârful către 4 dimineață, scăzând către primele ore ale zilei. Acum avem valori de intrare în normalitate ale aerului, cu depășiri încă de PM10”, a declarat Costel Alexe, în conferința de presă.

„Avem și noi suspiciuni de activități industriale în Ilfov și București, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantități ridicate de poluanți”, a subliniat ministrul.

El a mai precizat că în județul Ilfov sunt 46 de firme și în București 69 de firme autorizate pentru procese de ardere, iar până la finalul săptămânii vrea să le controleze pe toate.

„Am solicitat demiterea conducerii Agenției pentru Protecția Mediului”, a mai anunțat Costel Alexe, argumentând că nu i se pare normal să afle despre poluare de pe Facebook.

Citește și: Azi începe Postul Paștelui. Reguli pe care să le respecți în următoarele 40 de zile

Citește și: Antonia, dezamăgită complet: ”De câte ori îmi spun să nu mai încerc”

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. IonBr

    2020-03-03T18:53:32+02:00 at 18:53

    Firea e vinovată! Agentiile statului dorm, ministerele la fel, dar bani iau.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top