Connect with us
Caz șocant la o locuință din Dâmbovița. Au găsit o bombă în fundație

Locale

Caz șocant la o locuință din Dâmbovița. Au găsit o bombă în fundație

O familie din județul Dâmbovița a rămas șocată atunci când a observat ce se află în fundația casei lor. Bărbații renovau locuința și au găsit în podeaua acesteia un obiect de metal, pe care l-au analizat și de care s-au îngrozit. Astfel, au decid să anunțe autoritățile și să nu atingă obiectul, pentru a evita orice pericol.

Caz șocant la o locuință din Dâmbovița. Au găsit o bombă în fundație

O familie dintr-o localitate din județul Dâmbovița a început renovările locuinței, iar ce aveau să găsească în fundație i-a șocat complet. Proprietarul și nepoții săi au găsit un obiect metalic. După ce l-au analizat, au ajuns la concluzia că seamănă cu o bombă.

Astfel, joi, 3 septembrie, autoritățile au fost anunțate că în fundația unei case se află o bombă. Imediat zona a fost împânzită de pirotehnişti, iar poliţiştii au blocat accesul pe strada respectivă, din cauză că există pericol de explozie. Specialiştii au încercat să extragă proiectilul din locuinţă pentru a îl duce într-un poligon, acolo unde urmează să fie distrus.

Acesta este doar unul dintre acest fel de episoade. În urmă cu doi ani, un botoșănean din satul Cișmea a găsit o bombă lângă fundația casei sale, care ar fi putut exploda la o atingere bruscă. Obuzul, neexplodat din al Doilea Război Mondial, despre care specialiștii au realizat că este vorba de o bombă aruncător de calibrul 60 de milimetri, a fost scos din pământul în care a stat îngropată zeci de ani și preluat de pirotehniștii de la ISU Botoșani, care l-au distrus într-o explozie controlată alături de alte proiectile găsite în județ.

Alți doi gospodari moldoveni au descoperit, la rândul lor, două obuze: unul de calibrul 75 milimetri și altul de calibrul 76 milimetri.  Și în aceste cazuri, proprietarii  au găsit muniția chiar în curțile caselor, unde făceau curățenia de primăvară.

Specialiștii recomandă cetăţenilor ca, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite și să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Ei trebuie să anunţe de urgență autoritățile, care se vor ocupa de caz.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top