Gabriela Firea, despre călătoria cu STB după 15 mai

04.05.2020
Gabriela Firea, despre călătoria cu STB după 15 mai

După 15 mai, va putea avea loc o relaxare a măsurilor impuse până acum. Dacă situația crizei de coronavirus o va permite, unele restricții vor fi ridicate, iar altele vor fi impuse, în scopul prevenirii infectării. Astfel, și transportul în comun va prezenta o creștere în ceea ce privește numărul de călători. Gabriela Firea a vorbit despre cum ar putea fi respectate regulile de distanțare socială data de 15 mai, în timpul călătoriilor cu STB.

Gabriela Firea, despre călătoria cu STB după 15 mai

Gabriela Firea a declarat că parcul auto al STB s-a redus cu 40% în ultima perioadă, având în vedere că activitatea oamenilor nu mai avea aceeași intensitate sau chiar fuseses stopată. Însă, de când se vorbește despre o ulterioară relaxare după 15 mai, în București a apărut o ușoară aglomerare. Așadar, oamenii au început să se miște.

„Parcul auto al STB s-a redus cu 40%, chiar erau prea multe autobuze, tramvaie și troleibuze la un moment dat, când aproape toate activitățile erau reduse total sau încetinite. În anumite intersecții, în special cele centrale, traficul a crescut cu aproximativ 20%.”, a spus Firea.

În ceea ce privește aglomerația din mijloacele în transport în comun, Gabriela Firea a prezentat măsurile care vor fi luate. Astfel, vor fi suplimentate autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele în zonele intens populate. În plus, va fi limitat numărul de călători, pentru respectarea distanțării sociale și evitarea infectării cu coronavirus. Va fi atent verificată și plata biletului.

Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune și un rând picioare, dar nu mai mult, și la distanță. Există controlorii care înainte de pandemie doar verificau dacă a fost taxat biletu. Acum pot să facă acst lucru și cu sprijinul colegilor de la Poliția locală. Fără să agreseze pe nimeni, fără să fie abuzuri, fără să fie o tonalitate care să deranjeze sau care să creeze o stare de disconfort pentru călători. Pur și simplu o informare trebuie să intre strict numărul de persoane, astfel încât distanța socială să fie păstrată.”, a subliniat primarul capitalei.