Connect with us
Numărul de noi îmbolnăviri crește vertiginos. Bilanțul zilei de 11 iunie este îngrijorător

Locale

Județul în care nu mai există nicio persoană infectată cu Covid-19 de cinci zile

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. De mai bine de două luni, românii se află în izolare și fac tot posibilul pentru a ține situația sub control. Cu toate acestea, infectările nu se află pe o pantă descendentă, ceea ce face ca relaxarea măsurilor să ridice semne de întrebare. Autoritățile avertizează că situația se poate agrava și nu este cazul să dăm cu piciorul eforturilor de până acum. Cu toate acestea, un județ din România pare să controleze virusul. Este vorba despre Brăila, care de 5 zile nu mai are nicio persoană infectată cu noul coronavirus.

Județul în care nu mai există nicio persoană infectată cu Covid-19 de cinci zile

Județul Brăila păstrează la zero numărul celor infectați cu Covid-19 de cinci zile. Ultimii pacienţi contaminaţi cu noul tip de coronavirus au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi pe 9 mai.

La nivelul judeţului, sunt monitorizate 188 de persoane care se află în carantină instituţionalizată şi 279 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, potrivit informaţiilor transmise, joi, de Instituţia Prefectului.

De asemenea, 5.244 de persoane au ieşit din autoizolare la încheierea celor 14 zile şi 905 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată.

Au existat 22 de cazuri confimate pozitiv de Covid-19 în Brăila. Toate au fost declarate vindecate și au fost externate.

În ceea ce priveşte sancţiunile, potrivit IPJ Brăila au fost executate peste 214 de misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor de deplasare în cazul a 302 persoane. De asemenea, 25 de unități comerciale au fost verificate în scopul asigurării suspendării activității.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 38 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 21.000 de lei, pentru fapte comise în contextul pandemiei de COVID-19.

De asemenea, poliţiştii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. În urma acestui fapt, a fost plasată în carantină instituționalizată pentru 14 zile.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Sir Gheorghe

    2020-05-15T11:08:20+03:00 at 11:08

    Mai aveti multe minciuni?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top