Connect with us
Timișoara este la un pas de carantină. Primarul Dominic Fritz, vești proaste

Locale

Timișoara este la un pas de carantină. Primarul Dominic Fritz, vești proaste

Timișoara îndeplinește în acest moment toate condițiile pentru a fi anunțată o nouă carantină. Primarul Dominic Fritz a anunțat că rata de infectare în municipiu continuă să crească, iar în spitale şi în secţiile ATI nu mai sunt locuri libere.

Primarul Timișoarei a rugat cetățenii să respecte regulile de prevenție a răspândirii virusului.

„Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt, şi ele, propuse pentru carantinare. Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efectele pe care ni le dorim. Nu cred că o carantinare a Timişoarei este o soluţie fezabilă, decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Cred că încă avem o cale să evităm carantinarea, cu toate consecinţele aferente”, a afirmat Fritz, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Dominic Fritz a puncat că, în special cei care merg la terase, magazine și săli de sport, trebuie să fie atenți la respectarea regulilor.

„Fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi că din rândul operatorilor economici au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie”, a mai adăugat primarul.

De asemenea, edilul a mai anunţat că de joi se redeschid spaţiile din spitalul-suport COVID din cadrul Clinicii ASCAR.

Timișul și alte trei județe, în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a adoptat miercuri decizia de instituire a carantinei în localitățile Otelec, Biled și comuna Moșnița Nouă – localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni pentru o perioadă de 14 zile. În ultimele 14 zile, rata de infectare la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză la nivelul localităților care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori.

Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, marți seară, avizele pentru instituirea carantinei în localitățile Otelec, Biled și UAT Moșnița Nouă – doar localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni.

CJSU Timiș a votat miercuri instituirea carantinei, iar hotărârile au fost trimise Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului DSU pentru instituirea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top