Connect with us
Un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu din Caracal

Locale

Un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu din Caracal

A trecut un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu din Caracal. Un an extrem de greu pentru familia ei, și pentru toți românii care au sperat cu sufletul la gură că fata va fi găsită. Pe 24 iulie, anul trecut, Alexandra – o adolescentă de 16 ani, a plecat de acasă și nu s-a mai întors. A fost un caz extrem de greu și controversat, care a zguduit România.

Un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu din Caracal

Ieri, 24 iulie, s-a împlinit un an de când Alexandra Măceșanu a dispărut fără urmă. Acum exact un an, Alexandra Măceşanu, care era în vacanța de vară, şi-a dat întâlnire cu prietenul ei în Caracal. El a ajuns la locul stabilit, ea însă nu. Trebuiau să se vadă în fața Liceului Teoretic „Mihai Viteazul“. Băiatul a sunat-o, dar ea avea telefonul închis.

Dispăruse. Familia fetei s-a alertat și a anunțat Poliția, în timp ce prietenii Alexandrei au anunțat dispariția ei, pe rețelele de socializare.

A doua zi, părinții adolescentei au mers din nou la Poliție. Înainte de prânz, Alexandra, sechestrată de Gheorghe Dincă în casa de pe strada Craiovei, nr. 169, a găsit un telefon vechi și a reușit să sune la 112. De aici, toată țara știe ce s-a întâmplat.

După un an, ițele acestui caz extrem de trist, care spune multe despre noi ca popor, dar și despre autoritățile române, rămân nedeslușite.

Părinţii Alexandrei au refuzat să semneze certificatul de deces. Ei așteaptă ziua în care fiica lor cea mare va reveni acasă.

“Încă nu au probe că fata noastră e moartă, pe noi nu ne-au convins”, a spus mama ei.

Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu (18 ani), care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019. Dincă a fost trimis în judecată pentru uciderea ambelor fete, dar, după un an, în “dosarul Caracal” încă mai există multe lucruri rămase nelămurite.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top