Connect with us
Ludovic Orban, proiect pentru integrarea românilor întorși acasă

Știri

Ludovic Orban, proiect pentru integrarea românilor întorși acasă

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul are în vedere programe pentru susţinerea şi integrarea românilor care s-au întors din diaspora. Orban a spus că planul de relansare economică de după revenirea la normalitate îi include și pe aceștia.

Ludovic Orban, proiect pentru integrarea românilor întorși acasă. Vor beneficia de ajutor social

Premierul susține că proiectul pregătit de Guvern va reprezenta cu adevărat o oportunitate pentru cei întorși în țară, mai ales pentru cei care vin din domeniul agriculturii.

„Va exista o posibilitate pentru mulţi dintre cei care s-au întors, mai ales cei care au avut activităţi, în ţările în care au muncit, în domeniul agriculturii şi va fi o oportunitate. E un program pregătit la Ministerul Agriculturii, pe care urmează să-l lansăm, dedicat românilor care revin în ţară din diaspora.”, a declarat Orban.

De altfel, Ludovic Orban susține că cei care nu vor reuși să-și găsească de muncă, vor beneficia un timp de ajutor social, conform legii venitului minim garantat. Având în vedere că există și oameni de afaceri care s-au întors în România, le vor acorda și acestora forme de sprijin pentru a-și desfășura activitățile.

El a mai arătat că românii se vor putea reîntoarce la muncă în străinătate.

„Pe de altă parte, există o cerere de mână de lucru. Germania are nevoie de zeci de mii de lucrători sezonieri, mai ales în sectorul agriculturii. Chiar şi Italia va avea, în curând, nevoie de muncitori sezonieri. Şi aici va exista în continuare ofertă pe piaţa muncii.”

Premierul asigură că românii care vor vrea să meargă din nou la muncă în afară și au posibilitatea să aibă contracte de muncă sezoniere nu vor fi în niciun fel obstrucționați.  Așa cum procedează toate țările europene, se va ține cont doar de măsurile de sanitare necesare și le va fi garantată  libertatea de circulaţie a cetăţenilor, a mărfurilor, a ideilor.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top