Connect with us
Ludovic Orban s-a testat pentru COVID-19. Premierul s-a autoizolat

Știri

UPDATE: Ludovic Orban a fost testat NEGATIV pentru COVID-19. Premierul s-a autoizolat

Ludovic Orban este suspect de COVID-19. Premierul României s-a autoizolat și a anul evenimentele și întâlnirile la care urma să participe, apoi a mers să se testeze pentru noul virus. Decizia Prim Ministrului a venit după ce a luat contact cu o persoană confirmată pozitiv cu noul virus. Ludovic Orban nu are simptome COVID-19.

UPDATE: Nicușor Dan nu este infectat cu coronavirus, însă a anunța că va sta izolat până vineri.

UPDATE: Ludovic Orban a fost testat NEGATIV pentru COVID-19

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată în comunicatul Guvernului.

Premierul s-a autoizolat astăzi dimineață. După premier, au anunțat că își fac testul și alți miniștri din Cabinet.

UPDATE: La emisiunea moderată de Silviu Mănăstire de la la B1 TV au participat și Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, precum și Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Nicușor Dan tocmai a oferit declarații și a anunțat că va face și el test la cerere, așa cum a procedat și Prim Ministrul. Cei doi au anunțat că nu au fost contacți direcți cu jurnalistul depistat pozitiv COVID-19, pentru că au purtat măști și au respectat distanțarea socială.

“Am fost într-o emisiune TV, miercuri, înainte ca domnia sa să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului, dar aseară am aflat informația și în cursul zilei de azi o să mă testez, ca să fie lucrurile foarte clare. Există o reglementare. Conform definiției de caz, nu sunt contact direct, nu am această obligație legală”, a afirmat Nicușor Dan.

Până la acest moment, Nelu Tătaru nu a dat declarații.

UPDATE: Moderatorul TV Silviu Mănăstire de la la B1 TV a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Ludovic Orban a fost marți seară la emisiunea lui Mănăstire.

„Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului și gustului nu am și alte simptome agresive. Am avut invitați mulți la televiziune, a fost campanie electorală și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seama când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejați și să respectați la sânge măsurile de protecție”, a afirmat Silviu Mănăstire.

Ludovic Orban, suspect de COVID-19

După participarea la o emisiune TV săptămâna trecută alături de o persoană confirmată pozitiv cu nou COVID-19, premierul Ludovic Orban a decis să se testeze pentru noul virus, transmite Guvernul într-un comunicat de presă.

Până la aflarea rezultatelor, premierul și-a suspendat participarea la evenimentele programate luni, 5 octombrie 2020.

Emisiunea la care a participat și persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus a avut loc în cursul săptămânii trecute. Respectiva persoană a aflat rezultatul testului ieri, duminică, 4 octombrie 2020. Prim Ministrul Ludovic Orban, și el prezent la emisiune, a fost anunțat imediat. El a luat decizia pentru a se testa, deși nu prezintă niciun simptom specific infectării cu COVID-19.

Ludovic Orban a făcut test COVID-19 la cerere, iar în acest moment așteaptă rezultatul.

Ludovic Orban a tras un semnal de alarmă

„Apelul meu este în continuare acelaşi – nu ignoraţi pericolul, cu cât numărul celor care nu respectă regulile este mai mare, cu atât riscul de transmitere a virusului este mai mare, cu cât creşte numărul de persoane infectate zilnic, cu atât riscul de apariţie a unor noi restricţii creşte. Noi nu ne dorim să impunem noi restricţii, obiectivul nostru a fost acela de a asigura funcţionarea în condiţii cât mai aproape de condiţiile normale în special activităţile economice, iar acest lucru se vede în modul în care evoluează economia. Pe de altă parte, menţinerea acestei normalităţi depinde în cel mai înalt grad de măsura în care oamenii se conformează măsurilor de protecţie sanitară”, a afirmat Ludovic Orban, după ce a participat vineri la o întâlnire la Ministerul Educaţiei.

Ce a spus premierul despre creștearea numărului de cazuri din ultimele zile.

„În ceea ce priveşte creşterea numărului de cazuri, noi am urmărit gradual luarea unor măsuri, pe baza unor evaluări epidemiologice, de reluare a activităţilor pentru că obiectivul nostru a fost ca economia să funcţioneze, ca toate activităţile să se desfăşoare în condiţii cât mai aproape de normalitate. În paralel cu aceste măsuri, am derulat o campanie de informare publică, prin care am cerut românilor să respecte măsurile de protecţie sanitară. Putem opri creşterea numărului de cazuri, prin creşterea numărului persoanelor care respectă regulile de protecţie sanitară. Evident că doar noi autorităţile guvernamentale nu putem să determinăm singuri acest lucru. Avem nevoie de colaborarea tuturor instituţiilor, tuturor partenerilor, agenţilor economici care au obligaţia prin reglementări să respecte regulile de protejare a sănătăţii, fie teatre, mall-uri, restaurante”, a completat Orban.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top