Connect with us
marius pieleanu

Știri

Marius Pieleanu a dezvăluit cine nu va fi noul prim-ministru!

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, sociologul Marius Pieleanu a dezvăluit portretul noului premier.

Mihai Tudose a demisionat luni seară, după ce a pierdut sprijinul PSD în CEx, dar există informații conform cărora acesta ar putea rămâne interimar, după ce Klaus Iohannis nu a agreat varianta Paul Stănescu.

Sociologul Marius Pieleanu a spus cum ar trebui să arate noul prim-ministru.

Mi se pare o abordare foarte corectă. Nu nume, ci un profil al viitorului prim ministru.

Dacă doriți, o definiție a mapei profesionale. Cu calități pe care cineva trebuie să le conțină. Cum ar fi, un istoric profesional cât se poate de impecabil. (…)

Citește și: SURSE: Klaus Iohannis a decis. Cine va asigura interimatul la Palatul Victoria

Să nu fie naționalist exacerbat – foarte important.

Să fie un om de partid cunoscut și confirmat. Să aibă o vechime în partid solidă.

Și, evident, să nu existe suspiciuni că ar avea relații cu entități din afara partidului care pot face rău partidului”, a spus Marius Pieleanu.

De asemenea, în cadrul aceleiași intervenții telefonice, a spus că este reală informația potrivit căreia Liviu Dragnea „le-a dat mână liberă”.

Premierul Japoniei nu are cu cine să se întânească!

O situație jenantă a avut loc azi după criza politică generată de demisia lui Tudose. Premierul japonez Shinzo Abe și-a anulat vizita de la Palatul Victoria pentru că nu are un șef al Executivului cu care să se întâlnească!

La Guvern va veni doar o delegație economică, în timp ce liderul japonez se va întâlni doar cu Klaus Iohannis.

Lia Olguța Vasilescu, amenințări către Klaus Iohannis. Ce îi cere ministrul

Primele declarații ale lui Liviu Dragnea după criza politică

Așa cum bine știți am avut o ședință CeX, în care am adoptat decizii pe care le știți deja. A fost o decizie lungă, serioasă, cu lucruri spuse profund. S-a discutat foarte deschis, nu contondent.

În final s-a supus la vot propunerea ca premierul să demisioneze. E o hotărâre adoptată cu 62 de voturi pentru, 4 abțineri și 4 voturi împotrivă.

Citește și: Klaus Iohannis a REFUZAT propunerea PSD de premier interimar

La începutul ședinței, Mihai Tudose a spus că dacă CeX îi va cere să demisioneze, o va face. Am hotărât ca mâine la ora 11 colegii să revină pentru o discuție transparentă pentru a se discuta propuneri de nominalizare pentru noul prim-ministru.

După această discuție vreau să avem cât mai puține motive că vom ajunge a treia oară în situația asta.

Au fost mai multe reproșuri la adresa lui Tudose. Concluzia generală e că nu se mai poate continua așa pentru că există o stare conflictuală în interiorul guvernului și între partid și guvern.

Colegii s-au referit la ultimele apariții televizate ale lui Tudose. Toți așteptau ca noul an să înceapă cu niște prezentări de bilanț a lui 2017, cu măsuri care trebuie luate anul acesta pentru români.

Au văzut apariții televizate care nu trebuiau să fie. Genul ăsta de declarații publice trebuie să fie făcute în CeX.

60 de colegi au spus că în mod realist vorbind nu mai putem avea garanția că peste o lună de zile nu vom ajunge tot în aceeași situație, tot în urma unei emisiuni televizate.

Au fost multe lucruri spuse, dar nu neapărat pe ton de ceartă.

Se pare că am mână foarte proastă. Nu doar în privința propunerilor de premier. Le-am spus colegilor mei că nu voi face nicio propunere.

CITEȘTE ȘI: Mihai Tudose: „Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile” – Ce funcție continuă să ocupe premierul demisionar

Cine vine în locul lui Tudose. Primele nume vehiculate în interiorul PSD. Totul depinde acum de Iohannis

PSD a decis: Tudose NU rămâne premier! Ce se va întâmpla acum cu Guvernul României

La Sorin Grindeanu am făcut eu o propunere, colegii au votat-o. A doua oară, la Mihai Tudose, am vorbit cu fiecare membru din CeX.

Așa s-a conturat această propunere pe care am făcut-o eu. Mâine va fi exact cum am spus. Voi vota propunerea care reiese din dezbatere, dar îmi voi și asuma acest vot.

Nu știu cum se va întâmpla mâine, dar sigur vor fi mai multe variante în discuție. Fiecare variantă va fi întoarsă pe toate părțile.

Acel om trebuie să reziste la manipulări, la minciuni. Poate eu cunosc un om parțial, dar poate altcineva din partid îl cunoaște și mai bine, și invers.

Trebuie să fiu realist și corect și sunt convins că președintele Iohannis nu e fericit de situația în care am ajuns și asta ne asumăm.

S-a discutat și subiectul Carmen Dan. A vorbit și Mihai Tudose, a vorbit și Carmen Dan.

Le-am reproșat unor persoane din guvern că au plimbat minciuna dintr-o parte în alta”, a declarat Dragnea la sediul partidului.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Ion Edmond Columbea

    2018-01-16T22:19:06+02:00 at 22:19

    Pentru ce comentarii daca nu le publicati???????. ……..Domnilor de la HUFF.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top