Connect with us
Măsuri 15 mai. Ce afaceri ar putea fi reluate

Știri

Măsuri 15 mai. Ce afaceri ar putea fi reluate

Pandemia de coronavirus a afectat mai multe domenii. Situația actuală nu permite, încă, reluarea activității de dinainte. Românii nu se pot întoarce acum la viața normală, însă există câteva speranțe. Dacă după în următoarea perioadă, lucrurile vor evolua în țara noastră, măsurile vor putea fi relaxate. Dacă numărul de infectări cu Covid-19 va scădea, restricțiile impuse vor fi ridicate treptat, începând cu 15 mai.

Măsuri 15 mai. Ce afaceri ar putea fi reluate

Conform unor surse politice, Ludovic Orban ar fi prezentat planul la care se lucrează în Guvern. Astfel, premierul le-ar fi spus celor care au participat marți seara la ședință despre măsurile ce ar putea intra în vigoare de la 15 mai. Acesta a precizat că este doar o „ușoară relaxare”.

După data de 15 mai, primele deschise ar putea fi cabinetele stomatologice. Premierul ar fi  declarat că sunt mulţi oameni care au urgențe dentare. De altfel, medicii susțin că sunt pregătiți să-și reia activitatea și să respecte măsurile de protecție necesare. Erau deja obişnuiţi să poarte mănuşi, măşti, viziere şi să folosească dezinfectant.

Sălile de așteptare nu vor mai exista. Medicii vor fi obligați să-și stabilească programările la o distanță de 30 de minute. În acest fel, vor avea timp să dezinfecteze spațiul de lucru, iar pacienții nu vor intra în contact.

Şi în saloanele de cosmetică se fac pregătiri. Proprietarii asigură că vor lua toate măsurile necesare, precum: despărțitoare de plexiglas, viziere, mănuși și măști de protecție. Sălile de așteptare vor fi desființate și aici, iar salonul va fi dezinfectat constant.

În planul prezentat de premier, saloanele ar putea fi deschise după 15 mai sau 1 iunie, spun aceleași surse. Guvernul va stabili noi reguli de funcţionare pentru aceste spaţii, astfel încât să se prevină extinderea virusului.

Și parcurile și bazele sportive ar putea fi deschise. Astlfel, oamenii vor putea să iasă afară și să facă mișcare individual. Adunările de persoane, sporturile de echipă vor fi în continuare interzise.

Autoritățile ar putea să nu ia în calcul relaxarea măsurilor pentru vârstnici și pentru zonele carantinate. Acestea ar rămâne la fel de bine supravegheate. Decizia ridicării carantinei aparține specialiștilor. În momentul în care aceștia consideră că răspândirea pandemiei în zonele grav afectate a fost limitată, doar atunci carantina va fi ridicată.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top