Știri

Medicul-erou de la Piatra Neamț a fost testat pentru coronavirus. Ludovic Orban a dezvăluit rezultatul testului

Tragedia de la Piatra Neamț a luat viețile a 11 persoane și a rănit grav alte șase persoane. Printre cei grav răniți se numără și Cătălin Denciu, medicul-erou care și-a riscat viața pentru a salva pacienții. Acesta a fost transferat de urgență la un spital din Belgia pentru a beneficia de cel mai bun tratament pentru arsurile grave cu care s-a ales în urma incendiului. El a fost testat pentru covid-19 atât în România, cât și la Bruxelles, iar rezultatul testului a fost dezvăluit de Ludovic Orban.

Medicul de la Piatra Neamț nu are coronavirus

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamț, a a fost transferat de la București către Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate pentru arsurile de gradul 2 și 3 pe care le are pe 75% din suprafața corpului. Tot acolo au fost tratați mai mulți pacienți cu arsuri grave de la clubul Colectiv în 2015.

Înainte de a fi transferat în Belgia, medicul a fost testat pentru covid-19, iar rezultatul ar fi ieșit pozitiv, conform spuselor lui Nelu Tătaru. Ministrul a declarat că acesta a fost reconfirmat pozitiv cu covid-19, după ce mai fusese infectat o dată în primăvară, când a și donat plasmă pentru alte persoane afectate.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a oferit marți noi detalii referitoare la starea lui Cătălin Denciu. Acesta a explicat că a fost testat la Bruxelles pentru covid-19, iar rezultatul a fost negativ. Premierul a explicat că șansele ca medicul să se reinfecteze erau mult prea mici, deoarece a dezvoltat anticorpi de la prima infectare. El este de părere că testul de la Spitalul Floreasca nu a fost unul de tip RT-PCR, ci unul antigen, care nu are o precizie atât de bună.

„Din câte știm noi, la Spitalul Militar din Belgia, testul a ieșit negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip RT-PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un test antigen. Domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat, iar ca atare are anticorpi, probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informațiile pe care le avem de la spital, testul de RT PCR este negativ.”, a declarat premierul.

Medicul este în continuare în stare gravă, având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Inițial s-a spus că doar 40% din corp fusese afectat, însă lucrurile sunt mult mai complicate.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-17T22:12:32+02:00 22:12

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More