Connect with us
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat că România își va întări apărarea în fața prezenței militare crescute a rușilor în zona Mării Negre.

Știri

Mihnea Motoc (MApN): România își întărește apărarea în fața prezenței crescute a rușilor în Marea Neagră

Mihnea Motoc, ministrul Apărării, a declarat într-un interviu acordat Associated Press că România își va întări sistemul de apărare ăn fața prezenței miltare crescute a rușilor în bazinul Mării Negre.

Motoc a anunţat că România va începe să cheltuie de la 1 ianuarie 2017 un procent de 2% din PIB pentru domeniul Apărării.

NATO a cerut aliaţilor să aloce cel puţin 2% din PIB pentru domeniul Apărării, având în vedere că 75% din bugetul blocului militar occidental este susţinut de Statele Unite, scrie news.ro.

De asemenea, social-democraţii au promis că vor respecta acordurile internaţionale semnate de România.

Mihnea Motoc a precizat că prezenţa militară a ruşilor ”s-a întărit considerabil în ultimii ani” în bazinul Mării Negre.

Citește și: Rusia și-a mobilizat navele de război în Marea Neagră, lângă Crimeea

Mihnea Motoc: Nu cred că ai putea rămâne indiferent la așa ceva

”Nu cred că ai putea să rămâi indiferent la aşa ceva. Ideea noastră este să nu intrăm într-o cursă a înarmării cu ei”, a declarat ministrul Apărării.

Demnitarul român a precizat că relaţiie bilaterale cu Rusia au rămas la un nivel ”minimal” după anexarea peninsulei Crimeea. Însă, acesta şi-a exprimat speranţa că situaţia se va îmbunătăţi.

”Dar trebuie să fim realişti… în termen scurt, realităţile nu se vor schimba într-un mod decisiv”, a declarat Motoc.

În ciuda deteriorării relaţiilor bilaterale dintre Rusia şi Occident, alianţa a decis să deschidă anul trecut un sediu al NATO Force Integration Unit în Bucureşti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top