Connect with us
Moțiune de Cenzură pentru Guvernul Dăncilă - Cade sau nu? Opoziția susține că are voturile

Politic

Rezultat vot Moțiune de Cenzură împotriva Guvernului Dăncilă – Moțiunea a picat

Rezultat vot Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă inițiată de opoziția din parlament dupa voturl de la Alegerile Europarlamentare dn 26 mai. „În 26 mai românii au votat cea mai legitimă moțiune de cenzură împotriva acestui guvern. Doamnă prim-ministru rolul dumneavoastră s-a încheiat, pentru că cetățenii românii v-au luat un bilet doar dus.” au fost doar câteva fraze din textul moțiunii. Moțiunea de cenzură a picat, în urma rezultatului votului parlamentarilor. Vedeți mai jos cum s-a votat. . Dacă nu vezi actualizările, te rugăm apasă aici.

Rezultat vot moțiune de cenzură 18 iunie – Moțiunea a picat

Rezultatul Votului Moțiunii de Cenzură – A PICAT. 200 voturi „pentru” și 7 voturi ”impotrivă”

UPDATE – REZULTATUL VOTULUI apare imediat. Parlamentarii au început să voteze. Votul este secret. Majoritatea deputaților PSD-ALDE, NU votează.

SE MĂRESC PENSIILEViorica Dăncilă: Guvernul Mărește pensiile. Iată cât valorează noul punct de pensii

Dacă rezultatul votului Moțiunii de cenzură este unul care demite Guvernul, președintele Românâniei trebuie să propună un nou prim-ministru. Dacă acesta nu primește voturile și nu se realizează o noua majoritate, se declanșează alegeri anticipate.

Opoziția susține că are 221 de voturi împotriva guvernului Dăncilă. Aceasta are nevoie de 233 pentru ca rezultatul votului moțiunii de cenzură să demită guvernul. Votul începe în câteva minute. Acest articol se actualizează în timp real.

Declarații grele la tribuna parlamentului României. Pro România și UDMR au spus că vor vota pentru moțiune.

LIVE – Vot moțiune de cenzură, declarații, voturi – Cade sau nu guvernul?


ACTUALIZARE 15:00  – Viorica Dăncilă citește discursul pentru guvernul său și le explică parlamentarilor și românilor ce a realizat guvernul PSD-ALDE.

„Este a treia oară când vin în Parlament, în calitate de prim-ministru, cu ocazia unei moțiuni de cenzură, și observ aceeași abordare a Opoziției: mistificarea adevărului, lipsa unei soluții viabile pentru români și România, supremația jignirilor în fața politicii bunului simț. Am parcurs textul acestei moțiuni de cenzură în speranța că voi regăsi măcar o idee constructivă care să aducă o îmbunătățire a actului guvernamental, în folosul societății. Nu am găsit. De fapt, întregul text al acestei moțiuni de cenzură arată un singur lucru: incapacitatea Opoziției de a livra un proiect serios pentru binele acestei țări. Este evident că nu reprezentați o alternativă la guvernare”, a afirmat Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterii moțiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului.

Moțiune de cenzură – Opoziția susține că are 221 de voturi pentru căderea guvernului

Rezultat moțiune de cenzură. Guvernul Dăncilă la a treia moțiune în parlament

Rezultat moțiune de cenzură. Guvernul Dăncilă la a treia moțiune în parlament

Opoziția susține că a reușit să strângă 221 de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură, necesarul fiind de 233.  Coaliția PSD-ALDE este „relaxată”, cel puțin așa susțin liderii acesteia. „Moțiunea va cădea cu succes”.

Împreună cu colegii din ALDE și cu cei care formează coaliția din PSD am dat asigurări că această moțiune nu trece. Este un exercițiu democratic al opoziției. Au creat o așteptare care mi se pare că s-a ridicat la cote mult prea mare față de realitatea politică. Moțiunea va cădea cu succes”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

PSD susține că-și lasă deputații și senatorii să voteze după cum doresc

PSD susține că nu a dictat deputaților și senatorilor PSD să voteze împotriva moțiunii. Fiecare având conform liderul dreptul să voteze cum doresc.

Este opțiunea fiecăruia, nu a fost vreo directivă dată de cineva. Fiecare hotărăște dacă participă sau nu la vot, în primul rând. Este mai degrabă sarcina Opoziției să asigure cele 233 de voturi și probabil a găsi forma prin care să existe un cvorum. Tocmai de aceea, pentru cvorum, pentru a avea această moțiune discutată și votată astăzi, suntem acolo cu toții pentru a vedea cum își strânge Opoziția voturile necesare”, a declarat Valeriu Steriu.

Analiștii politici despre moțiunea de cenzură. Cristoiu crede că va trece

Dacă apropiații guvernării PSD, cum ar fi Bogdan Chireac susține că guvernul va trece peste moțiune de cenzură și aceasta va pica. De partea celalltă Ion Cristoiu afirmă că moțiunea va trece. „Hai că votul tău contează”, ar spune PSD românilor conform lui Ion Cristoiu.

Soarta ei este de dispariție definitiv din decor. PSD-ul mai are o problemă, de aia moțiunea de cenzură e un punct vital. Ea este premier, dacă acum s-ar vota un alt președinte de partid, iar vom avea dualitate și de aia zic că e mai bine să fie și premier și președintele partidului. PSD-ul ca să se salveze trebuie să cadă de la guvernare”, a afirmat analistul politic. 
Cât privește votul la moțiunea de cenzură, Ion Cristoiu a ținut să sublinieze decizia UDMR în acest caz. “UDMR a anunțat că votează moțiunea de cenzură, o premieră, pentru că ei au votat întotdeauna cu PSD-ul în ultimii doi ani, pentru incidentul de la Valea Uzului. Mai țineți minte că am repetat că acolo e ceva în neregulă. Și acum se devoalează că această operațiune a fost pusă la cale de servicii”, a susținut jurnalistul.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top