Connect with us
Bernardo Provenzano, liderul uneia dintre cele mai temute grupari mafiote din lume, Cosa Nostra, a murit la varsta de 83 de ani.

Știri

A murit Bernardo Provenzano, cel mai mare mafiot al lumii

Bernardo Provenzano, capul Mafiei italiene, fusese arestat si condamnat in anul 2006. El preluase comanda Cosa Nostra in anul 1993, dupa incarcerarea lui Salvatore „Toto”Riina.

Cel supranumit „Tractorul”, pentru violenta cu care isi ucidea rivalii, suferea de cancer de prostata si petrecuse ultimii doi ani intr-un spital al penitenciarului. Boala lui a fortat suspendarea negocierilor cu statul asupra unor crime nerezolvate. Cu toate acestea, chiar si inainte ca sanatatea sa i se subrezeasca, el nu a dorit sa coopereze cu autoritatile.

Citeste si: A murit Piedone!

Bernardo Provenzano s-a nascut pe 31 ianuarie 1933 in oraselul Corleone din Sicilia, o localitate sinonima cu activitatile mafiote.

Provenzano a fost multa vreme cel mai cautat om din Italia. El este responsabil de uciderea a doi dintre cei mai mari judecatori care au luptat cu Mafia din Italia, Giovanni Falcone si Paolo Borsellino.

El a fost greu de localizat, mai ales ca nu vorbea niciodata la telefon. Provenzano a fost reperat la o ferma de langa localitatea sa natala, multumita interceptarii unor „pizzini”, biletele scrise la masina prin intermediul carora el isi transmitea ordinele locotenentilor sai.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top