A murit ÎPS Justinian Chira, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului

30.10.2016
A murit ÎPS Justinian Chira, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului

ÎPS Justinian Chira, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului a încetat în această dimineață din viață.

ÎPS Justinian Chira, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, a suferit sâmbătă seara un infarct miocardic și a fost tranportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Baia Mare, potrivit unor surse din cadrul Episcopiei.

Conform Trinitas TV, ÎPS Justinian s-a stins din viață în urmă cu puțin timp, la ora 10.30. Până în acest moment, informația nu a fost confirmată de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

Aseară, reprezentanţii Episcopiei Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului i-a îndemna pe credincioși să se roage pentru ÎPS Justinian Chira și au transmis un mesaj pe pagina de Facebook:

”Întrucât Înaltpreasfinţitul Arhieposcop Justinian, părintele nostru duhovnicesc, se află internat în spital într-o stare gravă, îndemnăn monahii şi monahiile din mănăstiri, părinţii şi credincioşii din parohii să înalţe rugăciuni Atotmilostivului Dumnezeu pentru însănătoşirea Înaltpreasfinţiei Sale”, a apărut pe pagina de Facebook a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Acesta a vea 95 de ani, în anul 1948 a devenit protosinghel, iar în 1967 arhimandrit. În data de 27 septembrie 1990, Sfântul Sinod a reînființat Episcopia Maramureșului și Sătmarului și l-a numit episcop eparhiot pe Iustinian Chira.
Alegerea a fost recunoscută de președintele Ion Iliescu prin decretul nr. 53 din data de 7 noiembrie 1990, publicat în Monitorul Oficial al României din 9 noiembrie 1990