Connect with us
Nelu Tătaru, primele declarații despre demisie, după tragedia de la Piatra Neamț

Știri

Nelu Tătaru, primele declarații despre demisie, după tragedia de la Piatra Neamț

Tragedia de la Piatra Neamț a fost una dintre cele mai mari din ultima perioadă. După incendiul de la Maternitatea Giulești și cel de la Colectiv, focul a izbucnit și la spitalul din Piatra Neamț, luând viețile a zece oameni și rănind grav alte șapte persoane. Situația s-a complicat din nou și se caută vinovații, motiv pentru care s-a cerut chiar și demisia lui Nelu Tătaru. Despre acest aspect a vorbit Ministrul Sănătății, explicând dacă se va retrage din activitate după acest eveniment neplăcut.

Nelu Tătaru nu se gândește să demisioneze

Tragedia de la Piatra Neamț a cutremurat întreaga țară. Situația este cu atât mai dificilă, având în vedere că nu este primul astfel de eveniment. Așadar, acuzațiile au început să curgă imediat după ce s-a produs marele incendiu în care și-au pierdut viața 10 persoane. Printre cei considerați vinovați se numără și Nelu Tătaru, acuzat de un supraviețuitor de la Colectiv de faptul că ar fi mințit atunci când a declarat că Ministerul Sănătății a făcut progrese pentru arșii din România și că transportul în afara țării ar fi unul rapid.

Astfel, Ministrul Sănătății a explicat că nu are de gând să renunțe la funcția sa într-o asemenea situație dificilă și că tot ce va afce de acum înainte va fi pentru a îmbunătăți sistemul medical care a fost greu pus la încercare în ultima vreme și care are, de asemenea, multe lipsuri.

Ministrul a mărturisit că s-a gândit la tot ce a însemnat această tragedie, la familiile care au de suferit acum după pierderea celor dragi, la tot ce înseamnă un act medical de calitate de care ar trebui să se dea dovadă în unitățile medicale din subordinea Ministerului Sănătăţii. Nelu Tătaru crede că toți miniștrii de până acum ar trebui să se simtă vinovați de cele întâmplate, nu decât el, care conduce această ramură de aproximativ șapte luni. În plus, nu decât autoritățile din domeniul medicinie sunt responsabile de buna funcționare a sistemului, ci toți cei care au acceptat astfel de condiții până acum.

„Nu pleacă nimeni şi nu fuge nimeni de răspundere, dar haideţi să vedem un ministru care e de şapte luni şi haideţi să vedem 30 de ani. Toţi ar trebui să ne simţim vinovaţi din miniştrii care am fost pentru tot ce se întâmplă în sănătatea românească.”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Mai mult, Nelu Tătaru a fost acuzat ușor și de premierul țării, Ludovic Orban, după ce a afirmat că sunt mai mulți vinovați. Astfel, Orban a declarat că mereu există un vinovat, în orice situație.

„Într-un moment dificil a făcut o declaraţie… Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individual pentru fiecare nerealizare.”, spune Ludovic Orban.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top