Connect with us
Nicolae Vieru a murit

Știri

Nicolae Vieru, fostul presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica, a incetat din viata

Nicolae Vieru, fostul presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica, dar si fost vicepresedinte al forului international de profil a murit, vineri, el fiind bolnav de mai multa vreme de cancer, informeaza News.ro.

Citeste si: Antrenorul de gimnastica Mihai Nicolae a murit din cauza unei boli incurabile

Citeste si: Castigator la Loto a murit in accident cu masina cumparata din premiu

Nicolae Vieru (84 de ani) a fost bolnav de cancer de prostata de aproximativ sase ani si a fost sub tratament, iar vineri a decedat intr-un spital din Bucuresti.

”Un om deosebit, iti vom duce dorul, draga Nicolae Vieru. Dumnezeu sa-l odihnească”, a scris intr-un mesaj dupa aflarea vestii Nadia Comaneci.

Nicolae Vieru a condus Federatia Romana de Gimnastica intre anii 1987-2005, fiind si vicepresedinte al forului international de profil pana in 2008.

„Nicolae Vieru este nu numai o personalitate, ci si o institutie prin activitatea desfasurata in cadrul Federatiei Internationale de Gimnastica”, declara Presedintele forului mondial al gimnasticii, italianul Bruno Grandi, la Congresul de la Helsinki, atunci cand Nicolae Vieru a fost ales vicepresedinte de onoare al FIG.

Este suficient sa-i parcurgem “cartea de vizita” pentru a realiza competenta profesionala incontestabila de care a dat dovada pe parcursul unei activitati de peste 6 decenii depusa in beneficiul gimnasticii romanesti si mondiale.

Activitate sa a primit recunoasterea lumii gimnasticii cu nenumarate ocazii, iar pozitiile din cadrul FIG – peste 30 de ani – si FRG – dar si contributia directa la imbuntatirea Statutului FIG, a aparatelor gimnasticii, a rolului comisiei medicale si infiintarea Academiilor gimnasticii reprezinta tot atatea atestate ale competentei si profesionalismului, este descrierea lui Nicolae Vieru de pe site-ul Federatiei Romane de Gimnastica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top