Connect with us
Nu o să crezi ce poți găsi cu un magnet în apă!

Știri

Nu o să crezi ce poți găsi cu un magnet în apă!

Nu o să crezi ce poți găsi cu un magnet în apă!

Conceptul de pescuit cu magnet este unul destul de simplu. Practic, pescuitul cu magnet presupune să arunci în apă un magnet legat de o sfoară, să-l plimbi ușor de-a lungul apei și să vezi ce poți scoate la suprafață cu ajutorul lui. De cele mai multe ori, vei găsi lucruri banale precum cuie, cârlige de pescuit, monede vechi sau șurubelnițe. Alteori, însă, poți avea norocul să descoperi lucruri atât de uimitoare și de interesante, încât te vei bucura ca un copil care primește o jucărie nouă în dar de ziua lui.

Ce înseamnă pescuitul cu magnet?

Pescuitul cu magnet sau magnet fishing este o activitate în aer liber, prin intermediul căreia se caută și se recuperează obiecte din metal de pe fundul corpurilor de apă, cu ajutorul unui magnet puternic din neodim, prins de o frânghie groasă și rezistentă. Această activitate este o combinație între vânătoarea de comori și acțiuni de protejare a mediului înconjurător, iar magnetul de pescuit este unul suficient de puternic pentru a capta deșeuri de dimensiuni considerabile precum biciclete, electrocasnice, jante și alte componente auto sau chiar arme de foc, gloanțe sau grenade dintr-un război trecut.

Ce metale atrage magnetul de pescuit?

Pescuitul cu magnet folosește, așa cum spuneam, un magnet puternic pentru a prinde obiecte din metal feros, ascunse sau pierdute sub ape. Magnetul atrage metale feromagentice precum fierul, cobaltul, nichelul, oțelul sau mangneziul. Unele metale, cum este fierul spre exemplu, sunt mai slabe din punct de vedere magnetic, dar devin temporar magneți puternici atunci când ții un magnet în apropierea lor. Aliajele de fier și metale din pământuri rare, precum samariul și neodimul, își mențin cea mai mare parte a magnetismului chiar și atunci când nu se află într-un câmp magnetic, ceea ce le-a atras după sine denumirea de magneți permanenți.

Ce poti pescui cu magneți?

Probabil că te întrebi ce fel de comori poți descoperi în timp ce pescuiești cu ajutorul unor magneți. Este posibil să găsești bijuterii, spre exemplu? Pescuitul cu magnet, însă, este extrem de similar pescuitului tradițional, în ideea că oricine poate arunca în apă un fir agățat de un băț, dar nu oricine poate prinde un pește. Ceea ce îi deosebește pe pescarii care practică magnet fishing unii de ceilalți sunt cunoștințele lor geografice. Este posibil să găsești bijuterii, monede, obiecte istorice sau chiar aur – dacă este depozitat în cutii din metal cu proprietăți magnetice, dar trebuie să știi cum să alegi locația potrivită pentru a-ți crește șansele în acest sens.

De cele mai multe ori, vei găsi bucăți de fier vechi în timpul pescuitului magnet. De fapt, fierul vechi este pe primul loc în topul descoperirilor făcute în cadrul acestei activități, dar și cel mai puțin interesant probabil. Cu toate acestea, vei avea satisfacția de a face un lucru bun pentru mediul înconjurător, curățând corpurile de apă de aceste obiecte.

În ceea ce privește bijuteriile, este puțin probabil să găsești aur sau argint pur, însă aliajele din oțel sau fier din componentele bijuteriilor, precum închizătoarele brățărilor sau colierelor, îți pot garanta și asemenea descoperiri. Sau orice altceva, înafara de argint și aur pur. De exemplu, aurul de 14 karate este compus din doar 58,3% aur, restul fiind metal de umplutură. Acest lucru înseamnă că există șanse mari să pescuiești un colier sau o brățară din aur, cu ajutorul unui magnet.

În timpul magnet fishing-ului mai poți descoperi tot felul de lucruri vechi, denumite antichități, la modul general. Obiectele trecute de o anumită vârstă sunt considerate antice și pot fi valoroase. Dacă găsești un asemenea obiect, solicită o evaluare specializată. Numai un profesionist în domeniu îți poate confirma dacă obiectul respectiv are o valoare ce poate fi monetizată.

Chiar dacă pare mai greu de crezut, mulți adepți ai pescuitului cu magnet au descoperit arme de foc de-a lungul expedițiilor lor. Acestea se regăsesc, de obicei, în iazuri, râuri sau lacuri și pot fi recuperate ușor cu ajutorul unui magnet de neodim cu o putere de 150 kg. Dacă te numeri printre norocoși și ai grijă să pescuiești în locuri cu o istorie bogată, ai șanse mari să descoperi o armă de foc din cel de-al Doilea Război Mondial.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top