Connect with us
Nu vom primi amenzi în weekend: vom avea un vid legislativ înainte de starea de alertă

Știri

Nu vom primi amenzi în weekend: vom avea vid legislativ înainte de starea de alertă

Ziua de miercuri, 13 mai a venit cu o mulțime de surprize din partea autorităților române. Astfel, fostul judecător CCR, Toni Greblă a spus că românii vor avea un weekend de vid legislativ. Acest weekend este situat între finalul stării de urgență și intrarea în vigoare a stării de alertă. Deci, în weekend-ul 16-17 mai nu vom primi amenzi.

Nu vom primi amenzi în weekend: vom avea vid legislativ înainte de starea de alertă

Toni Greblă a făcut astăzi o declarație care a aruncat în aer toate măsurile de relaxare pe care le vom resimți de luni, 18 mai. Este important să înțelegem că starea de alertă nu poate fi adoptată mai devreme de luni deoarece trebuie să existe 3 luni de la publicarea legii în Monitorul Oficial și până la aplicare.

Din cauza acestui mic detaliu forțele de ordine nu vor putea interveni dacă românii nu vor respecta măsurile de protecție. Weekendul care urmează, adică zilele de 16 și 17 mai, le „leagă” mâinile autorităților care nu vor putea preveni răspândirea virusului.

În aceste condiții legislative, autoritățile ne vor oferi fără să vrea un weekend fără restricții. Starea de alertă va putea intra în vigoare abia începând cu ziua de luni.

Toni Greblă a declarat pentru Mediafax următoarele:

„Din păcate, vom avea un vid legislativ în acest weekend. Sigur că posibilităţile de a interveni în forţă, de coerciţie, sunt foarte limitate.”

Date fiind aceste condiții, șefii Guvernului se așteaptă ca oamenii să își protejeze propria sănătate și să nu fie iresponsabili. Acesta a mai adăugat:

„Am atras atenţia încă de acum două săptămâni, înainte să ajungem în această situaţie, prin faptul că Guvernul nu s-a hotărât nici în ultimul moment ce fel de măsuri să ia. Şi în funcţie de măsură, trebuia să vadă ce stare va fi instaurată.”

Starea de urgență va înceta în ziua de 15 mai, iar legea prin care se instituie starea de alertă o să intre în vigoare abia luni, după 3 zile calendaristice de la finalul primeia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top