Connect with us
Starea de alertă a fost modificată: unele mall-uri vor fi redeschise

Știri

Starea de alertă a fost modificată: unele mall-uri vor fi redeschise

În cursul zilei de astăzi starea de alertă a fost modificată din nou. Deputații din Comisia juridică au adus schimbări proiectului privind starea de alertă. Astfel, parlamentarii au hotărât ca după data de 15 mai, mall-urile mai mici de 15.000 de metri pătrați să fie redeschise. Află din rândurile de mai jos mai multe detalii.

Starea de alertă a fost modificată: unele mall-uri vor fi redeschise

Propunerea redeschiderii mall-urilor a venit din partea unui deputat UDMR care a explicat faptul că în provincie centrele comerciale oamenii nu petrec mult timp în mall. Aceștia vin la mall pentru a face cumpărături strict necesare, deci riscul de infectare nu există.

„Art. 9. – (1) Pe durata stării de alertă se pot suspenda activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, cu acordul CNSSU.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică în cazul centrelor comerciale mici de sub 15.000 mp, cu magazine individuale din incintă de sub 500 mp fiecare,” conform proiectului amendat azi de Camera Deputaților.
De asemenea, deputatul UDMR a afirmat că spațiile comerciale din provincie dețin suprafețe mici, nu sunt aglomerate ca în marile orașe. Mai mult oamenii petrec aici un timp scurt situat între 10-30 minute.
PNL a adus un articol în comisia juridică privind starea de urgență care să intre în vigoare după publicarea Monitorului Oficial.
Legea în vigoare în acest moment nu permite acest lucru, ci menționează că este nevoie de cel puțin 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial pentru ca anumite legi să intre în vigoare. În acest moment, deputații dezbat ultimele modificări ce au fost aduse proiectului de instituire a stării de urgență. La final, aceștia vor vota și vor lua o decizie.
Chiar dacă mall-urile se vor deschide, cetățenii vor avea obligativitatea de a purta masca de protecție și de a păstra distanța socială de cel puțin 1.5 metri.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top