Connect with us
Sorin Gabriel Cozma Seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI a afirmat ca DAESH (ISIS) pregateste un nou atac.

Știri

Oficial SRI: DAESH pregateste un atac de proportii!

Sorin Gabriel Cozma a afirmat ca DAESH (echivalentul arab al acronimului ISIS- n.r.) pregateste un nou atac terorist, de proportii, precizand totodata, ca organizatia jihadista este „cel mai puternic brand creat de terorism”.

„Indiciile arata ca DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit (…) Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH. Nu putem permite sa se numeasca stat. E o mutatie genetica a Al-Qaeda. Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera. DAESH apartine erei Facebook si Twitter”, a spus Cozma, intr-o prelegere tinuta la Festivalul de Film Istoric de la Rasnov.

Citeste si: Romania intra in lupta cu Statul Islamic! Anuntul MApN

Citeste si: Romanca omorata de Statul Islamic

„Al-Qaeda isi conduce fransizele de la distanta, practica un management pasiv. DAESH se implica in viata de zi cu zi, face transfer de know-how si resursa umana catre fransiza, practic management activ. Al-Qaeda incearca, in ultima vreme, sa evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH actioneaza cu o violenta nejustificata, nediscriminand intre cei vizati de atentate (…) e cel mai puternic brand creat de terorism”, a mai declarat oficialul SRI.

Seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Roman de Informatii  a precizat ca „se trece, treptat, de la Radicalizare Islamica la Islamizarea Radicalizarii”.

ISIS a amenintat Rusia

Intr-o noua inregistrare de propaganda publicata pe Internet, Statul Islamic a lansat amenintari la adresa Rusiei si a presedintelui Vladimir Putin.

”Ascultati, Putin va veni in Rusia si va va ucide in propriile voastre case. Ai mei frati, aduceti jihadul, ucideti si luptati”, sustine un jihadist mascat in videoclipul de propaganda islamista, in timp ce conduce un autovehicul prin desert.

Filmarea prezinta mai multe imagini cu teroristi inarmati, in timp ce acestia ataca vehicule blindate si corturi pentru a colecta armele rivalilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top