Connect with us
Ora de iarnă 2019. Când dăm casurile înapoi și cine va avea de suferit

Știri

Ora de iarnă 2019. Când dăm casurile înapoi și cine va avea de suferit

Trecerea la ora de iarnă 2019 se apropie tot mai mult. Mai exact, chiar weekendul care urmează ne vom da ceasurile înapoi cu o oră. Ca urmare, seara se va lăsa mai rapid, ziua fiind mai scurtă. CFR a anunțat cu vor circula treburile, în urma acestei schimbări.

Ora de iarnă 2019. Când dăm ceasurile înapoi cu o oră

La sfârșitul acestei săptămâni vom trece la ora de iarnă, așa că în noaptea de 26 spre 27 octombrie, ora 4.00 AM va deveni ora 3.00 AM. Practic, vom da ceasurile înapoi cu o oră, însă asta ne va afecta cu siguranță. Deși vom dormi mai mult cu o oră, vom avea mai puțină lumină de la soare.

Ritmul biologic al fiecăruia va fi afectat așa că vor apărea stări de oboseală, anxietate, irascibilitate excesivă, tristețe și se poate ajunge chiar și la depresie. De aceea este important să ne protejăm corespunzător și să avem grijă în special de sănătatea noastră psihică.

Primul lucru pe care îl puteți face pentru a rămâne într-o stare generală bună este să vă formați un program fix. culcați-vă și treziți-vă la celeași ore pentru început. Făceți-vă obiceiul de a bea un ceai cald cu miere și lămâie înainte de somn. Acest mic tabiet vă va aduce în starea potrivită pentru odihnă. Cititul unei cărți vă poate ajuta la fel de mult. Evitați consumul de cafea, cola sau ciocolată înainte de somn. Aceste alimente pot genera o stare de agitație.

CFR Călători informează că și în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4:00 devenind ora 3:00. „În noaptea 26/27 octombrie 2019, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie”, au precizat reprezentanţii companiei.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top