Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi, 27 aprilie, o conferință de presă în care a anunțat noile măsuri adoptate. În urma ședinței de la ora 12:00 de la Palatul Cotroceni, au fost luată o serie de hotărâri care vor fi incluse în Ordonanța Militară 10. Printre acestea, a fost discutată și situația celor cu vârste de peste 65 de ani. Astfel, a fost modificat programul în care le este permisă deplasarea în spațiile publice.
Acest subiect a fost în atenția autorităților în ultima vreme. Vârstnicii s-au plâns că cele două ore în care le era permisă părăsirea domiciliului în scopul asigurării bunurilor de bază nu erau suficiente. În plus, perioada aceea din zi era nefavorabilă în special acum, când temperaturile au început să crească. Sănătatea celor vizați de această măsură ar fi putut fi pusă în pericol.
În acest sens, Klaus Iohannis a anunțat că au fost stabilite două intervale noi de timp. Astfel, cei cu vârste de peste 65 de ani vor putea ieși din casă atât în primele ore ale dimineții, cât și seara. Aceștia vor fi obligați, în continuare, să poarte asupra lor declarația pe propria răspundere. Până la 15 mai, ea va fi obligatorie. Abia atunci va fi ridicată această măsură, iar toți oamenii se vor putea deplasa liber.
„Având în vedere că vremea se încălzește, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt; începând de astăzi, tot prin ordonanță militară, se va schimba acest interval. Deci, persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție 2 intervale zilnice: dimineața, de la ora 7 până la ora 11 și seara de la ora 19 până la ora 22. Vor putea să iasă din casă fie pentru cumpărături, fie pentru a face mișcare în jurul casei.”, a declarat Iohannis.
Acest site foloseste cookies.
Read More
Vezi comentarii
Cele două noi intervale sunt la fel de inutile (sau și mai inutile) ca și 11.00-13.00. Însăși stabiolirea unui/unor intervale de ieșire (de ”plimbare”) este o anomalie:
--- este profund discriminatorie și încalcă drepturile civile și individuale ale cetățenilor
--- este jignitoare la adresa celor vizați și le calcă în picioare demnitatea umană
--- îi transormă pe cei din 65+ în pușcăriași la domiciliu cărora li se dă o pauză de plimbare
--- îi transformă pe cei din 65+ în bolnavi ai sistemului circulatoriu, obligându-i să nu facă mișcare etc.
De fapt această decizie nu a fost niciodată explicată satisfăcător, apreciere că ”ei constituie o grupă foarte vulnerabilă” este o mare gogoriță, cu atât mai mult cu cât nu se vede deloc vreo grijă mai specială dedicată grupei 65+.
Mai bine să ne întrebăm ”cui prodest”. Grupa 65+ are cam 5 milioane de persoane; ei sunt pensionari și votează (de preferință NU pentru liberali). Dacă ne mai gândim și la propunerea de a-i lua de acasă și a-i duce în hoteluri ”cu tot confortul”, făcută de unii medici Mengele din grupul de strategie, se poate trage o singură concluzie: măsura folosește exclusiv puterii politice actuale (Iohannis și liberalii): dacă mor o parte din cei din 65+, atunci nu li se mai plătește pensie (dă Doamne să fie cât mai mulți!) și scade numărul de voturi care nu sunt pentru liberali. Oare ce confort ni se pregătește în nemaipomenitele hoteluri pomenite de medicii Mengele? Mici instalații de gazare?
Nu sunt adeptul conspirațiilor, dar prea se potrivește.
Nemernicilor, lăsați-i liberi pe cei din 65+!