Connect with us
Parcul Natural Văcărești a stârnit discuții în contradictoriu în ultimul an. O echipă de biologi a prezentat potențialul Deltei Văcareștilor.

Știri

Parcul Natural Văcărești: proiect pentru protejarea ariei

Parcul Natural Văcărești a stârnit multe discuții în contradictoriu în ultimul an. După ce o echipă de biologi a făcut public potențialul turistic al Deltei Văcareștilor, zona a ocupat un loc de prim-plan în toate programele de administrare a Primăriei Capitalei.

Parcul Natural Văcărești: proiect pentru promovare și dezvoltare

Primăria București în colaborare cu Asociația Parcul Natural Văcărești vor încheia un protocol pentru administrarea Ariei Naturale Văcărești. Consiliul General al Municipiului București a aprobat în unanimitate de voturi inițiativa, chiar în cursul ședinței de azi.

Durata proiectului este 5 ani, timp în care, cele două instituții vor avea ca obiectiv stabilirea unui cadru general de administrare a zonei. Tot în cadrul aceluiași proiect, se dorește proiectarea unor previziuni pentru potențialul turistic al Parcului Văcărești.

Parcul Natural Văcărești a fost declarat arie protejată în luna mai a acestui an. Jurnaliștii de la National Geographic au scos în evidență importanța și unicitatea zonei. „Delta Văcăreștilor” așa cum este ea cunoscută este primul parc natural urban din România, aflat la numai 4km de centrul Capitalei. La această oră, el nu este deloc amenajat dar chiar și așa, reprezintă o oază de liniște și aer curat în mijlocul unui oraș foarte poluat.

Documentar INEDIT realizat in perioada COMUNISTA pentru bucurestenii din anul 2080 VIDEO

„Delta dintre blocuri” adăpostește la această oră inclusiv un număr mare de viețuitoare destul de rare. Mai mult decât atât, zona lacului este suficient de întinsă pentru a permite activități de agrement, aducătoare de profit.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top