Connect with us
Calendarul consultărilor: PSD, PNL, USR şi UDMR vor fi convocate miercuri la Palatul Cotroceni iar ALDE, PMP şi Minorităţile, joi.

Politic

Calendarul consultărilor de la Cotroceni

Președenția României a anunțat calendarul consultărilor în vederea formării unui nou cabinet. PSD, PNL, USR şi UDMR vor fi convocate miercuri la Palatul Cotroceni. ALDE, PMP şi Minorităţile vor avea întrevederile cu Președintele Klaus Iohannis, joi.

Calendarul consultărilor a fost anunțat luni de purtătorul de cuvânt al Președenției, Mădălina Dobrovolschi.

„Aceste consultări vor începe miercuri, 21 decembrie, şi se vor desfăşura în următoarea formulă: la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, este invitată delegaţia Partidului Social Democrat.

De la ora 12:30, vor fi aici, la Palatul Cotroceni, cei de la Partidul Naţional Liberal.

De la 14:00 vor fi negocieri cu USR.

La ora 15:00, se vor desfăşura consultări cu cei de la UDMR.

Vor continua aceste runde de consultări joi, 22 decembrie, când la ora 11:00 este invitată la Palatul Cotroceni delegaţia celor de la ALDE, la ora 12:00 PMP, iar aceste consultări se vor încheia la ora 13:00, cu cei care îi reprezintă pe minorităţile naţionale alese în Parlament”, a anunţat Dobrovolschi.

Calendarul consultărilor: PSD – miercuri, la ora 11.00

Potrivit purtătorului de cuvânt, planificare a fost făcută în funcție de numărul de mandate de parlamentar obținute de partide. De aceea PSD și ALDE au fost programate în zile diferite.

Dobrovolschi a precizat că aceste consultări au fost împărțite pe două zile pentru a exista suficient timp de discuții.

„Cu siguranţă că după aceste runde de consultări, când preşedintele României va avea în faţă opiniile tuturor partidelor reprezentate în noul Parlament, va exista o analiză din partea domniei sale şi va face publică o concluzie mult aşteptată de români”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Președintelui României.

După cele două zile de consultări, preşedintele Iohannis va face o analiză şi va comunicat public concluziile sale.

Citește și: Negocieri la Cotroceni pentru noul Guvern. Iohannis: Atitudinea PSD-ului e nesănătoasă

PSD și ALDE au lipsit de la consultările de săptămâna trecută. Cele două partide au invocat neconstituționalitatea consultărilor, din moment ce rezultatele finale ale alegerilor din 11 decembrie nu erau anunțate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top