Connect with us
Raluca Turcan contenstă alegerea lui Liviu Dragnea

Politic

Raluca Turcan: PNL vrea să invalideze mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea

Raluca Turcan, președintele interimar PNL anunță că partidul este decis să îl impiedice pe Liviu Dragnea să între în parlament. Astfel, Turcan a declarat că vor supune la vot invalidarea mandatului de deputat al lui Dragnea. Hotărât să îl oprească pe Liviu Dragnea spre fotoliul de prim ministru, Turcan a mai spus ca PNL va sesiza și CCR.

Liberarii au la bază o decizie CCR din 2004 care a anulat mandatul de senator al unui candidat pentru fapte similare.

”Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi vom vota în consecinţă. Regulamentul Camerei Deputaţilor este clar şi limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate.”

, scrie Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turca speră ca și celelalte partide vor apela la bunul simț și vor vota ca atare.

”În cazul în care PSD va avea câştig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curţii Constituţionale. Nu putem ceda în faţa acestui obicei al PSD de a considera că legile aflate în vigoare sunt, pentru liderii acestui partid, facultative. De altfel, avem un precedent în 2004, când pentru fapte similare pentru care nu fusese emisă o sentinţă judecătorească la acel moment, toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză”, mai scrie liderul PNL.

Conform regulamentului Camerei Deputaților, Liviu Dragnea ar putea rămâne fară mandat. Actul prevede că un deputat nu poate fi ales dacă este condamnat definitiv pentru fraude electorale sau ce implică procesul de vot.

Extras din Regulamentul Camerei Deputaților

”Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, se arată în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Știri asemănătoare

PNL are un nou președinte: Raluca Turcan

Raluca Turcan, numele vehiculat pentru șefia interimară a PNL

Liviu Dragnea – Cine este liderul PSD, biografie

Liviu Dragnea dezamăgit că nu l-a sunat Klaus Iohannis

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top