Connect with us
Cine este Carmen Mihălcescu noul Președinte al Camerei Deputaților susținut de PSD

Politic

Cine este Carmen Mihălcescu noul Președinte al Camerei Deputaților susținut de PSD

După condamnarea primită de Liviu Dragnea în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman, Partidul Social-Democrat a fost nevoit să găsească un nou președinte pentru conducerea Camerei Deputaților. Astfel, în locul lui Dragnea, PSD a hotărât să o pună pe deputata Carmen Mihălcescu.

ACTUALIZARE: Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP la șefia Camerei Deputaților

Carmen Mihălescu îi ia locul lui Dragnea la conducerea Camerei Deputaților

Astfel, Biroul Național al PSD a luat decizia ca șefia interimară a Camerei Deputaților să fie preluată de către deputatul Carmen Mihălcescu. Ea era unul dintre cei trei vicepreședinți ai camerei inferioare din Parlament, alături de Florin Iordache și Eugen Nicolicea. Iordache este cunoscut drept autorul pentru OUG 13, în timp ce Eugen Nicolicea a inițiat mai multe proiecte controversate în domeniul Justiției și a fost propus la Minister, după retragerea din funcție a lui Tudorel Toader.

Citește și: Viorica Dăncilă, schimbare la 180 de grade, PSD va aplica Referendumul. „Consider că s-a greșit în Diaspora”

Mihălcescu este deputat ales pe listele PSD încă din 2000, când a câștigat o circumscripție în Bacău. A urmat apoi o altă alegere în 2008 și în 2012, pentru ca în 2016 să fie aleasă pentru a patra oară în Parlament, de data aceasta de pe listele din București.

Pentru o scurtă perioadă de timp a părăsit PSD, în 2010, după un scandal cu liderul local al filialei PSD Bacău, Vasile Ion. De asemenea, în decembrie 2018, a fost citată ca martor de DNA într-un dosar în care procurorii anti-corupție, dar și parlamentarul, nu au vrut să dea mai multe detalii.

Pe cine vrea opoziția la președinția Camerei Deputaților, în locul lui Dragnea și Mihălcescu

Cine este Carmen Mihălcescu noul Președinte al Camerei Deputaților susținut de PSD

Cine este Carmen Mihălcescu noul Președinte al Camerei Deputaților susținut de PSD

Cea care a făcut anunțul privind numirea lui Carmen Mihălcescu la președinția Camerei Deputaților a fost Lia Olguța Vasilescu„În şedinţa Biroului Permanent Naţional a fost stabilit un preşedinte interimar pentru gestionarea problemelor curente în persoana doamnei Carmen Mihălcescu”, a anunţat fostul ministru, care ocupă și funcția de secretar al Camerei.

Mihălcescu va asigura interimatul până când va avea loc desemnarea şi alegerea noului preşedinte al Camerei Deputaţilor. Opoziția s-a înscris la rândul ei pe listele pentru șefia CDep. USR l-a propus pentru această poziție pe deputatul Stelian Ion, în timp ce PNL a venit cu propunerea ca Raluca Turcan să devină noul lider al camerei inferioare a Parlamentului.

Andreea Marinescu este reporter și redactor generalist la HUFF.ro. Are o experiență de 6 ani în jurnalism, iar ultimii 3 și i-a petrecut în jurnalismul online. A mai scris pe site-uri de TOP din România, precum www.revistate.ro. Andreea Marinescu este specializată în știri generale, economice și analize. De asemenea este un bun reporter de teren care are surse bune de informare și credibile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top