Connect with us

Politic

Cozmin Gușă a aflat din cauza cui nu se mai înțeleg Dragnea și Grindeanu

Analistul și consultantul politic Cozmin Gușă a dezvăluit care este motivul real al crizei din guvernul Grindeanu și de ce șeful Executivului pare să nu se mai aibă la inimă cu Liviu Dragnea, președintele PSD.

Dragnea și Grindeanu, la un pas de divorț politic

Gușă spune că scandalul din guvern a pornit de la o persoană, iar aceea este tocmai șeful ANAF, Bogdan Stan. Criticile aduse de Grindeanu lui Stan nu i-au priit absolut deloc lui Dragnea.

”1. De ce PSD-ul și cu domnul Dragnea au decis să producă aceste tulburări, care, evident, ele sunt artificiale, produse, induse? Domnul Dragnea, în toată cariera dumisale, a mizat foarte mult pe imagine.

Și a mizat foarte mult că acea întâlnire, aleatorie, cu domnul președinte al Statelor Unite ar putea să-i consolideze viitorul poltic. Uite că nu a fost așa și că, așa cum se cuvine, administrația americană, nu neapărat Donald Trump, și-a ales un partener de construcție geo-politică în persoana lui Klaus Iohannis.

În aceste condiții, disperarea domnului Dragnea și a consultanților săi a generat această bulversare, acest joc extrem de ciudat, această amenințare cu instabilitate guvernamentală, tocmai pentru ca să sugereze partenerului american că există un jupân la București, care este șeful politic al coaliției de guvernare și care ar trebui să fie băgat în seamă. Asta, după părerea mea, este iresponsabilitate politică și că este domnul Dragnea a forțat mult prea mult.

CITEȘTE ȘI: Victor Rebengiuc, atac dur la Liviu Dragnea

CITEȘTE ȘI: Premierul Sorin Grindeanu a făcut anunțul așteptat de toate mamele

2. Conflictul din PSD, și aici mă bazez pe informații, dintre aripa politică reprezentantă de Dragnea și aripa guvernamentală reprezentantă de Grindeanu are niște elemente foarte concrete. Liviu Dragnea și-a impus politic, cu votul majorității sau fără votul majorității, niște oameni în diverse funcții. Unul dintre cei care au fost numiți politic este domnul Bogdan Stan, șeful ANAF.

Domnul Bogdan Stan, în ultima perioadă a devenit subiectul negativ, obectiv-negativ, al discuțiilor din interiorul guvernului și al criticilor bazate pe argumente pe care Sorin Grindeanu, respectiv ministrul de Finanțe, i le-au adus. De la colectare minimală până la fel de fel de măsuri care nu au fost implementate și care, sigur, pun bugetul României într-o situație chestionabilă cel puțin, pentru că acolo unde nu te bazezi pe calcule, pe realitatea din buget, politica nu mai ține de cald. Și asta este de fapt cheia acestui conflict.

Bogdan care, scuze, pe românește, este omul lui Liviu Dragnea, impus politic la ANAF, este mărul discordiei. Lipsa de profesionalism, din punctulele de vedere ale lui Grindeanu și Ștefan, l-au făcut pe Liviu Dragnea să genereze acest atac, repet, iresponsabil în acest context, la adresa echipei guvernamentale. Nu mai departe de zilele trecute, ieri și în ultimele ședințe de guvern, știu cu precizie că Bogdan Stan a fost sub tirul criticilor clare, sub imperiul demiterii, din partea lui Grindeanu și al lui Ștefan de la Finanțe.

Liviu Dragnea nu poate să-și piardă acea poziție din punctul său de vedere și în loc să acțiuneze profesionist preferă să facă praf abilitatea guvernamentală. Asta este simplu spus, pe baza informațiilor pe care le am din interior, cheia acestei crize total inoportune. Nu era cazul ca Liviu Dragnea să genereze această criză guvernamentală”, a conchis consultantul politic, scrie știripesurse.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top