Connect with us
Magistrații de la Curtea de Apel București au luat decizia de a retrimite la DNA dosarul de corupție al Liei Olguța Vasilescu.

Politic

Curtea de Apel București retrimite dosarul Olguței Vasilescu la DNA

Dosarul ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, va fi retrimis la DNA. Curtea de Apel București a luat această decizie, respingând solicitarea procurorilor anticorupție ca dosarul să fie trimis la ÎCCJ.

Magistrații de la Tribunalul București au decis pe 15 decembrie să retrimită la DNA dosarul în care Lia Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită, pe vremea când ea era primarul Craiovei. Hotărârea a venit după ce aceasta a intrat în Parlament, pe listele PSD. DNA a făcut contestație la acea decizie.

În 19 iulie 2016, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Olguţa Vasilescu, pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a demisionat din funcția de primar al Craiovei. Cine îi va lua locul

Procurorii spun că mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de către ea sau de persoane din stafful său să îi finanțeze campania electorală.

Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, “ca urmare a exercitării influenţei sale politice”, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului susţinut de un artist străin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top